Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина пішла на поступки і розблокувала саміт Україна-Грузія-НАТО

Угорщина пішла на поступки і розблокувала саміт Україна-Грузія-НАТО
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляє, що Угорщина не має наміру припиняти блокування проведення комісій "Україна - Організація Північноатлантичного договору (НАТО)".

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками проведених українсько-угорських консультацій у Закарпатській області в п'ятницю.

"Венеціанська комісія дала рекомендації і до того часу, поки ці рекомендації не будуть виконані, ми не можемо підтримувати відносини України з НАТО", - сказав Сійярто.

При цьому він зазначив, що Угорщина не буде ветувати проведення саміту у форматі "Україна-Грузія-НАТО" і участь Президента Петра Порошенка в ньому."У Брюсселі в липні буде проводитися засідання НАТО щодо безпеки в Чорному морі, куди запросять Україну і Президента України", - сказав Сійярто.

У той же час він зазначив, що Угорщина не вимагає повного скасування мовних норм закону "Про освіту", але виконання двох пунктів рекомендацій "Венеціанської комісії".

"Мова йде про продовження перехідного періоду імплементації закону "Про освіту" в Україні та скасувати дію цього закону для приватних шкіл. Ми сподіваємося, що на підставі цього український парламент, нарешті, прийме закон про продовження перехідного періоду... Ми також очікуємо, щоб була виконана рекомендація, щоб приватні школи не підпадали під вимоги цього закону", - додав Сійярто.

Крім того, Сійярто зазначив, що відповідна домовленість була досягнута за участю США, нагадавши, що кілька тижнів тому він провів переговори з державним секретарем США Майком Помпео у Вашингтоні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: