Вхiд на сайт
Авторизацiя

Представники Ужгорода взяли участь у ІІІ Форумі місцевого розвитку

Представники Ужгорода взяли участь у ІІІ Форумі місцевого розвитку
ІІІ Форум місцевого розвитку проходить цими днями у Трускавці. Його учасниками є більше чотирьох сотень гостей з усієї України та з-за кордону: керівники обласної влади та органів місцевого самоврядування, парламентарі, урядовці, представники профільних комітетів Верховної Ради України, дипломатичного корпусу, неурядових організацій, міжнародних фондів і програм. У роботі зібрання бере участь і заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак.

За словами організаторів, Форум покликаний стати унікальною міжнародною платформою обміну досвідом з питань посилення співпраці між корпусом народних депутатів, представниками місцевого самоврядування, неурядових організацій та закордонних партнерів.

Для обговорення цього року обрали три стратегічні напрями:

– Інструменти забезпечення сталого розвитку Карпатського Єврорегіону.

– Можливості для підтримки регіонального та місцевого розвитку.

– Схід і Захід разом: регіональний вимір загальноукраїнської солідарності.

Загалом програма Форуму передбачає 21 дискусійну панель, в якій візьме участь 130 спікерів.

Одна із дискусій - "Сталий розвиток туризму в Карпатах: від візії до практичного втілення" - презентувала напередодні національні і регіональні політики сприяння розвитку туризму в регіоні Карпат (на прикладі України, Румунії та Угорщини), а також реальні успішні кейси місцевої політики розвитку туризму. Спікери - народний депутат України Микола Княжицький, заступник голови Сучавської повітової ради Румунії Віорел Середенчук, президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга, голова Європейського Конґресу Українців Ярослава Хортяні, керуюча справами загальних зборів Боршод-Абауй-Земпленської області Угорщини Емеше Сомботіне-Шебек, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак. За словами Олександра Павловича, обговорили роль регіонів і міст у забезпеченні сталого розвитку Карпат, акцентували на значенні локальних продукцій, які є важливими для розвитку територіальних громад, аналізували нові можливості територій через виготовлення кіно- та відеофільмів.

Довідково. Форум місцевого розвитку — це унікальна міжнародна платформа обміну досвідом регіонального та місцевого розвитку, єдиний на теренах західної України дискусійний майданчик щодо перспектив координації зусиль місцевих і національних органів влади, бізнесу і неурядових організацій для забезпечення сталого розвитку та розумного зростання територій.

Започаткований у 2016 році, Форум у Трускавці став першим в Україні заходом для широкого обговорення стратегічного планування Карпат, міжнародної співпраці карпатських країн у галузі охорони навколишнього середовища, покращення доступності регіону, збереження історико-культурної спадщини та співпраці органів місцевого самоврядування Карпатського регіону в рамках Європейського Союзу, - про це інформують в Ужгородській міській раді.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: