Вхiд на сайт
Авторизацiя

Голос жінки має силу: в Ужгороді триває проект з допомоги жінкам-переселенкам

Голос жінки має силу: в Ужгороді триває проект з допомоги жінкам-переселенкам
Сьогодні, 18 червня, в Ужгородському прес-клубі організаторки проекту "Голос жінки має силу" презентували плани проекту на наступний рік.

За словами однієї з організаторок проекту Юлії Панченко, проект спрямований на допомогу жінкам, які мають статус внутрішньо переміщених осіб розпочався ще минулого року, і став успішним. Саме тому проект організатори вирішили продовжити.

До слова, "Голос жінки має силу" реалізовуєть не лише на Закарпатті, а ще в 6 регіонах країни - у Харківській області, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській та у місті Дніпрі.

Наразі на Закарпаття проживають 3600 внутрішньо переміщених осіб, з них близько 1500 - у місті Ужгороді.

За словами організаторів, основна мета проекту - побудувати платформу для обміну досвідом жінок активісток із різних регіонів країни. Передусім для жінок-переселенок, але не тільки. За словами Юлії Панченко, чоловіки також можуть долучатися до проекту.

"Проект ділиться на 2 частини. Одна складова - правозахисна. Протягом роботи яка триватиме до листопада, у кожному регіоні знайдуться кілька гучних справ, де йдеться про порушення прав ВПО. Наші юристки та юристи будуть займаттся цими справами, доводити їх до суду. Інша складова - блогерство. Плануємо проводити різні школи, тренінги для того, аби навчати людей, як вести блоги, як спілкуватися з аудиторією у мережі тощо. Навчання людей, як вести блоги, як спілкуватися з аудиторією через соцмережі", - каже Юлія Панченко.

Крім цього організаторки планують випуск альманаху про жінок-переселенок. Там будуть описані історії жінок з різних регіонів, проаналізований їхній успішний досвід тощо.

Проект реалізовується за підтримки Human rights foundation.
Закарпатський Кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: