Вхiд на сайт
Авторизацiя

Розвиток обдарованості, унікальності та здібності: все про дитячий центр "Унікум" в Ужгороді

Розвиток обдарованості, унікальності та здібності: все про дитячий центр "Унікум" в Ужгороді
Як працює центр розвитку обдарованості, чим там займаються діти та що унікального в закладі - читайте далі

"Унікум" – це мережа закладів, відділення яких є у Києві, Івано-Франківську, Чернігові. Центр діє у співпраці з Інститутом обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України, який займається дослідженням феномену обдарованості та розробкою програм і технологій розвитку обдарованої дитини.

– Як давно існує дитячий центр розвитку обдарованості "Унікум"?

– Як мережа "Унікум" започаткований у травні 2015 року і вже встиг сформувати свої традиції. В Ужгороді центр відкрив свої двері для дошкільнят та їхніх родин з 28 серпня 2017 року. Наш центр – це тепло, затишок, домашній комфорт, піклування вихователів та розвиток для малят. Якщо завітаєте до нас, то самі переконаєтесь.

Розвиток обдарованості, унікальності та здібності: все про дитячий центр "Унікум" в Ужгороді

– Яка спеціалізація вашого центру? В Ужгороді зараз дуже багато центрів з розвитку і кожен спеціалізується на чомусь окремому. Яку нішу ви для себе обрали?

– Унікум – це особливий заклад, адже він побудований на ідеї та бажанні розвивати обдарованість, унікальність і здібності кожної дитини. Вже з трьох років, за розробленою Інститутом обдарованої дитини комплексною діагностикою, ми визначаємо задатки і таланти дошкільнятка. І, відповідно до результатів, складається індивідуальна програма розвитку. Таким чином, дитина розвиватиметься не лише всесторонньо, але й вдосконалюватиме свої здібності закладені від природи. Нам важливо показати батькам особливість їхньої дитини, без порівняння з іншими. Не треба вимагати з рибки лазити по деревах, бо успішною вона може бути тільки в своїй сфері. (ред. – посміхається)

– Як функціонує Ваш центр і які заняття ви пропонуєте для розвитку обдарованості?

– Так як Унікум підтримує розвиток інтелекту, креативності та мотивації до успіхів, у нас існує певна структура роботи. В першій половині дня (9:00-13:00) проходять розвиваючі заняття за інноваційними програмами: розвиток мовлення "Мовограйко", сенсорний розвиток, іноземні мови, sandplay, ритмоденс та інші. А на заняттях: юний дослідник, конструювання-інжинірінг, логіка – дошкільнята пізнають світ через досліди та дослідження. Тому наші вихованці вміло розбираються у вимірюваннях, вагах, материках і космосі.

Щодо графіку, то Унікум працює як садок повного (до 18:30) і неповного дня (до 13:00).

Для нас важливим також є і здоров'я малят, тому харчування в садку розроблене кваліфікованими дієтологами. Раціон вихованців збалансований, а продукти завжди свіжі та натуральні. Передбачені прогулянки та здоровий сон. Це ніби універсальний пакет – і батькам зручно, і діти розвиваються та цікаво проводять дозвілля.

Розвиток обдарованості, унікальності та здібності: все про дитячий центр "Унікум" в Ужгороді

– Тобто батьки можуть обирати чи залишати дитину на цілий день? А також обирати якісь конкретні заняття і приводити дитину на них?

– Так. У нас є такі послуги. Батьки можуть обрати кілька занять, на які вони хочуть або приводити дитину до першої години дня у центр розвитку. В таких випадках ми рекомендуємо спершу пройти комплексну діагностику здібностей дитини, щоб підібрати час перебування в Унікумі і заняття, що найкраще розкривають потенціал саме вашої дитини.

– Які заходи для безпеки дітей вжиті у вашому центрі?

– У нас ведеться відеоспостереження, у кожній з кімнат встановлені камери і батьки можуть в будь-який зручний для них час підключатися до камер та спостерігати, чим займається дитина. Доступ до відеонагляду надаємо батькам тільки після укладення договору.

Також в нас підключена пожежна сигналізація та цілодобова охорона приміщення. І звісно, в період роботи садка стороннім вхід заборонено.

Працюючи на роботі чи займаючись своїми справами, ви можете бути спокійні та впевнені, що ваша дитина перебуває у безпеці.

Розвиток обдарованості, унікальності та здібності: все про дитячий центр "Унікум" в Ужгороді

– З якого віку до вас можуть приходити діти?

– Ми беремо діток у наймолодшу групу з 2 років. І фактично до шкільного віку – до 5-6 років. Для дошкільнят, які відвідують державні заклади, теж є можливість розвивати обдарованість разом з Унікумом на вечірніх студіях (з 16:00-18:30). А для дітей 5-6 років діє підготовка до школи, що є важливим етапом для них. Після завершення курсу, за нашою програмою, ми гарантуємо, що дитина залюбки і психологічно готовою піде в перший клас.

– Скільки дітей одночасно перебувають на заняттях?

– Ми набираємо групи близько 10-12 осіб. Але по факту, часто на заняттях 7-8 діток. Це зручно, бо вихователь може приділити кожному достатньо уваги. Також у нас є помічник вихователя. Це людина, яка займається ланчем (передобіднім перекусом з печива та фруктів). Тобто вихователь зосереджується тільки на навчанні. Коли діти виходять на прогулянку, з ними йдуть і вихователь, і помічник, щоб за всіма встежити.

– Розкажіть детальніше про кожну з програм за якими ви займаєтесь.

– Якщо розповідати детально про кожну з програм, то боюсь, що наше інтерв'ю затягнеться до завтра. (ред. – сміється) Тому батьки зможуть детально почитати не тільки про наші програми, а й чим вони є корисними, які саме процеси і здібності розвиваються, на нашому сайті unikum.if.ua.

Єдине, що хочу зазначити, про те, що в Унікумі працюють висококваліфіковані спеціалісти, які не тільки мають базову освіту, але й навчалися на всеукраїнських, міжнародних проектах щодо змін та інновацій у дошкіллі. Відібрані були на конкурсній основі, так би мовити, кращі з кращих.

Розвиток обдарованості, унікальності та здібності: все про дитячий центр "Унікум" в Ужгороді

– Які діти до вас приходять? Більше жваві та активні чи можливо спокійні? Які ваші спостереження з цього приводу?

– Всі діти різні. Є дуже флегматичні, які спокійно стоять в стороні, коли інші бігають та розважаються. Є настільки непосидючі, що заняття в 30 хвилин для них справжнє випробування. Всі діти унікальні та індивідуальні. Вони абсолютно різні, а наше завдання знайти до кожного свій "ключик", потрібний підхід.

У нас діти стають комунікабельними. У них немає якихось бар’єрів. Вони швидко розвиваються. Ми бачимо на заняттях у кого до чого більше схильності і повідомляємо батькам про успіхи їхньої дитини. В нашому закладі завжди панує дружня та затишна атмосфера. А педагоги стають справжніми друзями для дітей. Ми переконані, що Сократ був правий у своєму вислові: "В кожній людині – сонце, тільки дозвольте йому світити".

Розвиток обдарованості, унікальності та здібності: все про дитячий центр "Унікум" в Ужгороді

Контакти:
Ужгород, Набережна Незалежності, 21
Телефон: (050) 645 36 32
Сайт: unikum.if.ua

Джерело: Varosh


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Наталья Калашникова 12 травня 2018 13:43
Не нравится 0 Нравится
Хороший садик, наслышана о нем)
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: