Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін запропонував МВФ підвищувати ціну на газ для населення щокварталу

Кабмін запропонував МВФ підвищувати ціну на газ для населення щокварталу
Кабінет Міністрів запропонував Міжнародному валютному фонду підвищувати ціну на природний газ для населення щокварталу на 2-3% протягом півтора років починаючи з квітня 2018 року, повідомляють Українські Новини.

За даними джерел, знайомих зі змістом документів, методику розроблено таким чином, щоб уникнути різкого підвищення тарифів.

У підсумку до жовтня 2019 року ціна на газ повинна буде зрости, за попередніми розрахунками, приблизно на 16%.

Таким чином, уряду вдасться уникнути як різкого збільшення видатків на виплату субсидій, що може бути при разовому значному збільшенні ціна газу, так і ризиків сплеску інфляції.

Паралельно з цим уряд підготував і представив МВФ два варіанти покладання спецзобов'язань (ПСЗ) для забезпечення газом населення й підприємства ТКЕ на 3 роки - до 1 квітня 2021 року.

Перший варіант передбачає, що компанії зі збуту газу будуть купувати 10,9 млрд куб.м із планованих добути в 2018 році 16,2 млрд куб.м газу для населення прямо в державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" за діючою ціною 4 942 гривень/тис куб. м. (5 930 грн із ПДВ).

Газ, що залишився, в обсязі 5,3 млрд куб. м пропонується продавати Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" для поставок підприємствам ТКЕ за такою самою ціною.

Однак у цьому випадку не враховані порядку 800 млн куб. м. газу, які "Укргазвидобування" витрачає на виробничо-технологічні потреби, і обсяг газу, що залишається в партнерів "Укргазвидобування" за двома договорами про спільну діяльність.

За другим варіантом "Укргазвидобування" також продає газ газопостачальним підприємствам для населення в 2018 році в тому самому обсязі - 10,9 млрд куб.м за такою самою ціною - 4 942 гривень/тис. куб. м (5930 грн із ПДВ ).

Залишок газу 5,3 млрд куб. м іде вже не "Нафтогазу", а для продажу на біржі.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: