Вхiд на сайт
Авторизацiя

Український літак допоміг підготувати запуск ракети Маска Falcon Heavy

Український літак допоміг підготувати запуск ракети Маска Falcon Heavy
Авіакомпанія "Авіалінії Антонова" (Київ) надали літак Ан-124-100 "Руслан" для перевезення складових ракети Falcon Heavy, запуск якої був успішно здійснений компанією SpaceX (США) 6 лютого.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні в мікроблозі Twitter, передають Українські Новини.

"У вівторок американська компанія "SpaceX" успішно здійснила перший тестовий запуск ракети-носія Falcon Heavy з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида (США). Українські "Авіалінії Антонова" взяли безпосередню участь у підготовці запуску, надавши свій літак Ан-124-100 "Руслан" для перевезення складових ракети", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що мова йде про частини головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити лише такий потужний вантажний літак як український "Руслан".

"Місяць тому український літак подолав 3 613 км протягом 4,5 годин, забезпечивши своєчасну доставку складової ракети Falcon Heavy для її своєчасного запуску з космодрому на мисі Канаверал", - повідомляє посольство.

Мова йде про частини головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити лише такий потужний вантажний літак як український
Мова йде про частини головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити лише такий потужний вантажний літак як український "Руслан". Фото: faceboоk.com/ukr.embassy.usa

Космічна компанія Ілона Маска SpaceX 6 лютого запустила ракету-носій Falcon Heavy.

Вона повинна доставити вантаж - особистий червоний електроавтомобіль Tesla Roadster Маска - до геліоцентричної орбіти.

Машина буде літати навколо Сонця під знаменитий трек американського виконавця Девіда Боуї "Space Oddity".

Крім успішного запуску, ймовірність якого Маск оцінював в 50%, SpaceX також вдалося посадити на землю два бічних прискорювача Falcon Heavy.

Вони синхронно сіли на посадочні площадки Космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал, при тому, що обидва прискорювачі вже літали в космос.

Разом з тим, SpaceX не вдалося здійснити керований спуск першого ступеня центрального сегмента.

За словами Маска, по всій видимості, у зазначеному елементі ракети скінчилося пальне, призначене для уповільнення його зниження, у зв'язку з чим ступінь, імовірно, впала недалеко від платформи, сильно вдарилася об воду і розбилася.

Нагадаємо, Tesla не вийшла на орбіту Марса і відлітає в пояс астероїдів.

SpaceX успішно запустила ракету Falcon Heavy.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: