Вхiд на сайт
Авторизацiя

На території замку в Ужгороді відкриють нову виставку

На  території замку в Ужгороді відкриють нову виставку
Завдяки тісній фахової співпраці Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького та Ніредьгазького музею ім. Йоша Андраша, за підтримки Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород та за сприянням Закарпатської обласної державної адміністрації і Закарпатської обласної ради 21 листопада 2017 р., у вівторок відбудеться урочисте відкриття постійно діючої виставки «Історія Закарпаття від VIII-го ст. до 1920 р.».

Організатори запрошують шановних представників засобів масової інформації ознайомитись із матеріалами виставки 21 листопада 2017 р. на 11:00 год. (за київським часом) в Ужгородському замку (вул Капітульна, 33, м. Ужгород)

Після урочистого відкриття відбудеться фуршет.

Коротка історія проекту:

Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького, що діє в Ужгородськиому замку, на початку поточного року ініціював створення виставки, що відображає історію Закарпаття від VIII-го ст. до І-ї Світової війни та реконструкцію цілком зруйнованої зали замку, де розміщуватиметься експозиція. Ініціатива була підтримана Управлінням Уряду Угорщини з питань гармонійної співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою та Закарпатською областей, яке 12 червня 2017 р. підписало меморандум із Закарпатським обласним краєзнавчим музеєм ім. Т. Легоцького про реалізацію проекту.

Проект отримав і підтримку Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради. Фахове підґрунтя проекту забезпечує Угода про співпрацю, укладена між Нірегазьким музеєм ім. Йоша Андраша та Закарпатським обласним краєзнавчим музеєм ім. Т. Легоцького.

Проект, реалізований в результаті співпраці керівництва області та музеєв складалася з 3-х головних етапів –

– оцінка музейних матеріалів угорських музеїв, закупка експозиційних предметів, складання інтерактивних програм. Виконавець – Музей ім. Йоша Андраша, м. Ніредьгаза;

оцінка експозиційних матеріалів закарпатського музею, складання експозиції. Виконавець – Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького;
реконструкція приміщень постійного розміщення експозиції.
Виставка розміщена у 4-х великих прохідних залах, є окрема зала для занять, облаштована проектором а також експозиції у довгому коридорі. Загальна площа складає 500 м2, були залучені різні візуальні елементи, техніка, що зебезпечує інтерактивний характер а також програми музейної педагогіки.

В ході спільної роботи була визначена за основну мету створення інтерактивної виставку, що відповідає викликам ХХІ-го сторіччя, і яка не лише вірно відображає певний період історії Закарпаття, але і забезпечує незабутні, позитивні культурні враження як для мешканців багатонаціональної Закарпатської області так і для туристів-відвідувачів замку.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: