Вхiд на сайт
Авторизацiя

Від Норвегії й до Китаю: як закарпатець подорожує світом

Від Норвегії й до Китаю: як закарпатець подорожує світом

Віктор Стинич - закарпатський мандрівник, який за плечима має понад 40 відвіданих країн на різних континентах світу. Усі свої подорожі та мандрівки чоловік організовує сам, для себе чи своєї родини. Каже, подорожувати так набагато простіше та зручніше. Ми вирішили розпитати пана Віктора про особливості мандрівок, туристичні мрії та саме захоплення подорожами.

Далі - пряма мова.

Про перші подорожі


Я не знаю з чого все почалося. Я просто поїхав. Я завжди все, що стосувалося подорожей. У дитинстві у мене був друг з яким ми постійно грали у гру, яку називали "карта світу". А потім, коли навчався у школі, ми з класом поїхали у Львів, у Київ і ще в кілька иіст. Вже коли навчався в університеті почав більш активний період. У 2001-му році я вперше поїхав до Неаполю. На той час у мене там працювала мама. По суті, наскільки це тоді було можливо, я поїхав самостійно. Я завжди планую свої подорожі сам. Ніколи ще не користувався послугами туристичних агенств, та й поки точно не планую.

Я вже відвідав 46 країн, і подорож до кожної з них планував сам. Візи також я роблю самостійно без допомоги туристичних фірм, адже так набагато дешевше. Коли плануєш мандрівку сам, почуваєш себе вільніше, адже ти не залежиш ні від кого і тобі не потрібно притримуватися чіткого графіка подорожі. Ти сам вирішуєш коли і куди тобі йти, де мешкати. У такому форматі мандрівки доводиться й більше комунікувати з місцевими мешканцями, а це теж по-своєму дуже цікаво та корисно.

Ставлення родини


Від Норвегії й до Китаю: як закарпатець подорожує світом


Майже завжди я подорожую з дружиною Вона просто вимушена це терпіти. Дружина рада подорожам уже після того, як вони закінчуються. Коли я кажу, що придбав квитки для чергової мандрівки, вона каже, що - знов? А повертається з подорожей вона завжди задоволеною.

Раніше ми подорожували з дітьми, але якось зрозуміли, що часто дітям ці поїздки просто не цікаві та й дуже їх виснажують. Дітям не цікаво гуляти з нами містом, розглядати різні пам`ятки, їм хочеться просто валятися на пляжі. Та й для подорожей з дітьми потрібні особливі умови. Тому зараз ми рідко беремо у подорожі із собою дітей, однак із кожної поїздки обов`язково привозимо їм чимало подарунків.


Туристичні мрії


Від Норвегії й до Китаю: як закарпатець подорожує світом


Я завжди кажу, що мрію побувати на всіх континентах і занурити ноги у всі океани світу, однак поки мені це ще не вдалося. Буває, запитую себе, чи хотів би відвідати усі країни світу... Напевно, все ж ні. Найближчим часом я полечу до Туреччини, у Стамбул, як не дивно, ще ніколи там не був. Хотілося б відвідати чимало африканських країн, однак це складніше й небезпечніше, ніж їхати, наприклад, до тієї ж Ірландії та Норвегії.

Я не так багато грошей витрачаю на мандрівки, скільки б міг, якби планував усе не сам, а за допомогою туристичних компаній. Взагалі, один з неодмінних атрибутів вдалої подорожі - це пікнік у кожній країні, до якої ти приїхав. Чи зможете ви влаштувати таке, якщо подорожуєте не самостійно?

Ольга Беца, Закарпатський Кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: