Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україну заполонили підроблені ліки (ВІДЕО)

Україну заполонили підроблені ліки (ВІДЕО)
Уникнути обману можливо, але потрібно бути уважними, кажуть експерти. Українці все частіше стикаються з несправжніми медикаментами. Препарати підробляють все частіше, тому журналісти "Сегодня" з'ясовували, як уникнути фальшивки.

Киянка Марина Глевацька вже три роки поспіль купує ліки для мами, яка страждає нирковою недостатністю. І при черговій покупці запідозрила підробку: "Кожна таблетка має дуже специфічний, дуже неприємний яскравий запах, який сильно чути. Ті таблетки, які пили три роки, ніколи нічим не пахли", – розповіла Марина.

Дівчина зізналася, що купувала препарат в інтернет-магазині – в аптеці цих ліків не знайти. Сертифіката продавці не надали, а на скарги Марини відповіли, що при пересиланні хтось підмінив товар.

Як запевняють фахівці, половина медикаментів в мережі – фальсифікат. Але бувають "липові" таблетки і в звичайних аптеках. Під час перевірок їх вилучають з обігу, але те, що вже продали, залишається у покупців.

Найчастіше підробляють розрекламовані препарати, які продаються без рецепта – вартістю близько ста гривень. Наприклад, кошти від застуди або для поліпшення травлення.

Але якщо виникли підозри, фальшивку можна розпізнати – всі препарати внесен до реєстру. Номер допоможе виявити, чи справжні таблетки. Існує навіть телефонний додаток для перевірки ліків. Серія вказана на бланку з інструкцією. Потрібно ввести ці дев'ять цифр в програму – і через кілька секунд буде видно результат.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: