Вхiд на сайт
Авторизацiя

Обмовка Яценюка може дорого обійтися Україні

Прем'єр -міністр України знову опинився у центрі скандалу, однак тепер його обмовка може коштувати Україні дуже дорого.

Обмовка Яценюка може дорого обійтися Україні


Нагадаємо, що 9 січня 2015 року в ефірі німецького телеканала ARD Арсеній Яценюк невдало сформулював свою думку, що викликано хвилю обурення у пострадянському просторі.

"Російська агресія проти України – це зазіхання на світовий порядок. Ми всі добре пам’ятаємо радянське вторгнення як в Україну, так, у тому числі, і в Німеччину. Його треба уникнути. Нікому не дозволено переписувати результати Другої світової війни", - сказав Яценюк.

Це висловлювання стало масштабним проектом російських ЗМІ у напрямі дискредитації діючої української влади. Окрім шквалу негативних відгуків російських політиків вони розгорнули цілу серію телепередач про війну з проекцією слів Яценюка щодо вторгнення радянських військ в Україну та Німеччину.

LifeNews пішов ще далі і фактично приписав Яценюку слова про дату вторгнення.
"Арсеній Яценюк зробив фундаментальне відкриття в області історії. Виявляється, 22 червня 1941 року Радянський Союз напав на Німеччину", - заявила ведуча, угледівши в цьому зв'язок з півмильярдним кредитом Німеччини для України.

Арсеній Яценюк особисто пояснив свою обмовку. Як зазначив український політик німецькому виданню DW він мав на увазі окупацію після 2-ої Світової війни України, Польщі, Угорщини, Чехословаччини, Східної Німеччини та країн Прибалтики.

"Це неприйнятно. Це порушення міжнародного права. Це моє повідомлення", - наголосив Яценюк. Він також підкреслив, що Росія не має права порушувати міжнародні закони та "привласнювати" територію незалежної держави, "як зробив Радянський Союз після Другої світової війни".

Звісно ж ці слова не будуть донесені російськими ЗМІ до читачів, тож обмовка Яценюка ще довго слугуватиме матеріалом для чергових російських не дитячих казок та "зомбування" населення і військових проти української влади.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: