Вхiд на сайт
Авторизацiя

Підводне вироблення енергії: світові інновації

Підводне вироблення енергії: світові інновації
Німеччина закінчила роботу відносно проекту генерації енергії під товщею води.

Відомий факт, що акумуляція згенерованої енергії – це один з найважливіших аспектів відновлюваної енергетики. Найменш складним способом даної маніпуляції виступає використання з цією метою води. Рівнем вище, ніж турбіна електричного генератора, створюється спеціальний резервуар, який і наповнюється водою в той час, коли енергоспоживання значно знижується.

Група вчених з Фраунгофера (Німеччина) вирішили вдосконалити цю технологію і це їм, без сумніву, вдалося. Представники Інституту вітряної енергетики та енергетичних систем розробили резервуари, які спільно з турбіною електричного генератора будуть розташовуватися на самому дні водойми, а не на поверхні, як раніше. Спеціальні резервуари мають діаметр 30 метрів.

Підводне вироблення енергії: світові інноваціїВироблена понад потреби електроенергія буде використана з метою викачування рідини з порожнини сфери. Коли ж сфера заповнена водою, то електроенергія, що виробляється за допомогою обертань турбіни генератора, буде накопичуватися.

Подібний винахід, поміщений на глибину близько семи сотень метрів, здатний накопичити близько 20 мегават на годину електроенергії, за умови потужності турбіни не менше п’яти мегават. Для повного заповнення сфери водою буде потрібно не менше чотирьох годин.

Багато країн вже мають досвід використання спеціальних вітряних ферм, розташованих над товщею води різних водойм. Інноваційна розробка німецьких фахівців дозволить доповнити і розширити продуктивність подібних екологічних виробництв електроенергії.

Підводне вироблення енергії: світові інноваціїНа даному етапі розробки вченими була створена мініатюрна копія підводної сфери, яка взяла участь у ряді експериментів. Резервуар мав діаметр 3 метри, а турбіна електрогенератора перебувала безпосередньо при ньому.

Експериментальний зразок був опущений на 100 метрів під воду. Тестування проводилося в Констанцовському озері (інша назва – Боденське озеро).

Інноваційна розробка за результатами експерименту повністю переконала вчених в своїй спроможності. Отримані в ході тестування відомості будуть використані для створення проекту в повному масштабі. Імовірно, проект буде носити назву «Підводна електростанція».

Розробники проекту стверджують, що у них вже з’явилися інвестори, зацікавлені в просуванні даної інновації. Не дивлячись на те, що підводні сфери поки знаходяться на стадії розробки, вчені з Німеччини запевняють, що найближчим часом реалізують свій проект на всі сто відсотків. Варто також відзначити, що проект був матеріально підтриманий Міністерством економіки і технологій Німеччини, тобто він цікавий і перспективний на рівні цілої країни.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: