Вхiд на сайт
Авторизацiя

Скільки можна сидіти на стільці без шкоди здоров'ю

Скільки можна сидіти на стільці без шкоди здоров'ю
Американські науковці визначили максимальний період часу, протягом якого людина може бути в сидячому положенні без шкоди для здоров'я.

Дослідження опубліковане в Annals of Internal Medicine, пише Американський коледж терапевтів.

Спеціалісти рекомендують сидіти не довше півгодини. Якщо ж у вас сидяча робота, фахівці рекомендують кожні 30 хвилин робити невеликі перерви, наприклад, вставати зі стільця і робити короткі прогулянки.

До таких висновків дослідники прийшли, вивчивши зв'язок між часом перебування в сидячому положенні і тривалістю життя у близько восьми тисячі респондентів у віці 45 років і старше.

За словами вчених, у середньому з 16 годин на добу (не враховуючи сон) близько 12,3 години людина перебуває в сидячому положенні. Науковці відзначають, що мінімальний ризик смертності був у тих, хто як мінімум кожні півгодини виходив з такого положення.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: