Вхiд на сайт
Авторизацiя

Гідроенергетика у Швейцарії: багаторічний досвід та плани на майбутнє

Гідроенергетика у Швейцарії: багаторічний досвід та плани на майбутнє
Швейцарія – одна з найрозвинутіших і найбагатших країн світу: її ВНП у розрахунку на душу населення є найвищим у світі, а високоспеціалізована економіка є надзвичайно ефективною.

Найважливішими природними ресурсами Швейцарії є Альпи як рекреаційна зона, а також як засіб вироблення гідроенергії. Разом з тим, країна славиться високою екологічною культурою – до прикладу цьогоріч у Цюріху відкрився перший в світі завод з переробки CO2. Завод виконує функцію дерев - тільки для його роботи знадобиться у тисячу разів менше площі, ніж для рослин, які зможуть переробити таку ж кількість вуглекислого газу

Завдяки особливостям топографії та високому рівню річних опадів Швейцарія має ідеальні умови для використання гідроенергетики. Кінець 19 ст. став періодом активного її розвитку в країні.

На початку 70 років гідроенергетика забезпечувала 90% власних потреб Швейцарії у електроенергії. Однак зі змінами в енергетичній сфері та введенням в експлуатацію атомної електростанції ця частка змінилася до 56-60%. Таким чином гідроенергетика залишається найважливішим ресурсом відновлювальної енергетики Швейцарії.

Станом на початок 2017 року у країні функціонує 643 гідроелектростанції з середньою потужністю близько 300 кВт, які виробляють близько 36,264 ГВт*год у рік. 48,2 % зазначеної енергії виробляється дериваційними ГЕС, 47,5 % - русловими та 4,3% насосними станціями. Будівництво станцій продовжується і сьогодні, а старі станції реконструюються для збільшення їх потужностей.

Близько 63% такої електрики генерується в гірських кантонах (ред., - область Швейцарії). Біля 11% швейцарських ГЕС знаходиться в долинах вздовж кордону країни.

Як повідомляють у Швейцарському федеративному агентстві енергетики, гідроенергетика приносить країні прибуток в 1,8 млрд швейцарських франків.

«Цей ринок є важливим сегментом в енергетичній промисловості Швейцарії. Федеративний уряд домагається збільшення потужностей місцевої гідроенергетики і ефективного використання потенціалу річок, у тому числі завдяки відновленню, реконструкції та розширенню існуючих станцій», - повідомляють у відомстві.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: