Вхiд на сайт
Авторизацiя

Обов'язкова заміна водійського посвідчення: офіційне повідомлення від МВС

Обов'язкова заміна водійського посвідчення: офіційне повідомлення від МВС
В Україні вже в листопаді 2017 має завершитися впровадження директив ЄС, що стосуються водійських прав.

Так, з 1 січня 2018 року «міжнародні» водійські права припинять діяти на території ЄС.

Начальник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій розповідає, що водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в країни ЄС, а з 1 січня 2018 року так звані міжнародні права в ЄС взагалі будуть вважатися недійсними.

При цьому Криклій зазначив, що для того, щоб отримати водійські права нового зразка, не потрібно буде знову здавати ПДР. Необхідно буде всього лише пройти медогляд і підтвердити здоров’я.

Вартість нових водійських посвідчень з чіпом буде на кілька відсотків вищою, ніж нинішніх прав, обійдуться вони в 201 грн.

«Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок», — додав Криклій.

Нові права будуть видаватися максимум на 15 років. Для водіїв вантажівок цей термін скоротиться до 5 років, і медогляд для водіїв вантажівок та автобусів може бути більш ретельним, ніж для інших. Також суворі правила проходження медогляду передбачені для водіїв у віці від 50 років — їм доведеться проходити його кожні три або п’ять років.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: