Вхiд на сайт
Авторизацiя

Такого ще не було: 13 серпня в області стартує Кубок вищої ліги Закарпаття

Його проведення не є бажанням просто вписати в історію крайового футболу ще одну, досі незнану, сторінку.
Такого ще не було: 13 серпня в області стартує Кубок вищої ліги Закарпаття

Насамперед ідеться про турнір, який покликаний виконати кілька завдань. Так, наприклад, він ураховує ситуацію, що склалася в обласному футболі й дає хорошу можливість заповнити канікули у вищій лізі. По-друге, маємо такий собі літній аналог Зимової першості. А що між собою зустрічатимуться команди одного рівня, то це тільки сприятиме кращій підготовці до другої частини чемпіонату. Звичайно, ідеться й про додаткову популяризацію футболу. Адже матимемо ще одні високоякісні змагання. У них, до того ж, кожен має шанс додати до свого рахунку почесний трофей, оскільки переможець стане володарем Кубка. Зрештою, подивимося, можливо, цей захід привнесе таку родзинку, яка «приживеться», і матимемо дійсно ще один цікавий турнір обласного штибу.

У стартовому розіграші поки згодилася взяти участь половина команд вищої ліги. Тим не менше інтригу буде збережено, адреналіну додано, оскільки ціна помилки у вигляді поразки або нічиєї може виявитися досить високою.

Загалом кількість команд відома, про це вже повідомляв наш сайт та наводив розклад ігор у період із 13 серпня по 3 вересня.

Зараз же тільки поглянемо на шанси колективів стати першим володарем Кубка.

Правда, потрібно зробити ще поправку на одну особливість: невідомо, які реальні цілі ставлять на такі змагання їх учасники. Але й зрозуміло те, що перемогти в них не проти кожен, тому подивимося можливості всіх претендентів.

Кожен із колективів має два поєдинки вдома й два на виїзді.

ФК «Поляна». Приймає «Середнє» й «Вільхівці», а на виїзді поміряється силами із «Севлюшем» та «Ужгородом». Представнику Свалявщини як четвертій команді ліги дістався календар, що називається, 50х50. Міг бути кращим, міг бути й гіршим. Головне, – максимально вдало зіграти вдома та спробувати хоч в одному матчі на виїзді взяти очки.

ФК «Середнє». З огляду на те, яку гру демонстрував представник Ужгородщини в чемпіонаті, маємо одного з головного претендентів на трофей. Підопічні Василя Варги приймають «Ужгород» і «Севлюш», а на виїзді діятимуть проти «Поляни» та «Вільхівців». Календар доволі сприятливий. Одне з основних завдань – успішно протистояти вдома чемпіонові першої частини чемпіонату, тобто виноградівцям.

ФК «Севлюш». Ще один головний фаворит змагань. Дома приймає «Вільхівці» й «Поляну», а на виїзді гратиме з «Ужгородом» і «Середнім». Календар не дуже зручний. Багато що залежатиме від того, як підопічні Валентина Слюсаря покажуть себе на виїзді. Та в будь-якому разі виноградівці – найгрізніший суперник для кожного з учасників Кубка.

ФК «Вільхівці». Представник Тячівщини прийматиме вдома «Ужгород» і «Середнє», а в гостях матиме зустрічі з виноградівцями та полянцями. Цілком прийнятний календар, а що підопічні Юрія Бучка мають кубковий характер, то, певен, показуватимуть себе з кращого боку в кожній грі.

ФК «Ужгород». Найцікавішим учасником буде, либонь, «Ужгород». Він приймає виноградівців і полянців, а на виїзді матиме побачення із середнянцями та «Вільхівцями». Хоч календар – середньої «тяжкості», гру команди з обласного центру особливо важко прогнозувати. Як-не-як, до керма став новий тренер – Тарас Тулайдан. Я намагався поспілкуватися з ним, але Тарас Юрійович попросив зачекати: мовляв, потрібно ознайомитися з командою. Відповідно поки невідомо, яке завдання на Кубок буде поставлено. Цілком імовірно, що наставник захоче використати змагання, щоб більше вивчити команду для налаштування її на друге коло чемпіонату. Утім так само малоймовірно, що представник обласного центру стане звичайним статистом турніру.

Якщо ж підбити підсумки сказаного, то головні фаворити змагань – середнянці й виноградівці як відповідно третя й перша команди чемпіонату. Однак не забуваймо: це – Кубок, а ще в команд дійсно можуть бути різні завдання на турнір. І як би він не завершився, але, переконаний, справжнього футболу додасть!

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: