Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чи допомогли нововведення у вступній кампанії-2017

Чи допомогли нововведення у вступній кампанії-2017
Майже першокурсники. Вступна кампанія-2017 добігає кінця. Вищі навчальні заклади оприлюднили списки зарахованих абітурієнтів. Тож як вплинули нововведення, запроваджені цього року Міносвіти на вступників і чи реально вони допомагають.

Коефіцієнти – одне з нововведень цієї вступної кампанії. Для абітурієнтів з села Міносвіти встановило 1,02. Бал ЗНО множать на цю цифру і отримують остаточний результат для вступу.

"Найперше вступають ті, хто із зони АТО, ті, хто без батьків, діти-сироти. Але от пільги для тих, хто з міста і тих, хто з села – якось не дуже зрозуміла", – розповіла абітурієнтка Богдана Ляпунова.

Пільги для для абітурієнтів – це своєрідна компенсація за часто неякісну освіту у сільських школах, пояснюють у Міністерстві освіти.

"Ми розуміємо, що наразі не можемо створити рівного доступу до якісної освіти у селі і місті. Сільський коефіцієнт має посприяти і підтримати дітей з цієї місцевості", – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Ідею з коефіцієнтами схвалюють і експерти. Однак, наголошують, пільги незначні. Тож абітурієнту-неуку такий подарунок не допоможе. Коефіцієнт врятує лише, коли рахунок іде на бали, передає 24 Канал.

Пільги, наголошують експерти, можуть бути лише тимчасовим заходом, доки якісна освіта у сільських школах не стане доступною.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: