Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сезон абрикоса: вибираємо найсмачніші і якісні фрукти

Сезон абрикоса: вибираємо найсмачніші і якісні фрукти
Абрикос – справжнє джерело усіляких корисних речовин. Приємний "абрикосовий" аромат, гармонійний смак створюють йому особливу популярність, а багатий хімічний склад – можливість використовувати в дієтичному і лікувальному харчуванні.

Найсолодші десертні сорти – це великі яскраво-оранжеві однотонні плоди без цяток. Їх краще вживати в свіжому вигляді. А ось щільні дрібні і кислі "веснянкуваті" абрикоси можуть стати яскравим акцентом, наприклад, в шашличному маринаді, в салаті з козячим сиром, виноградом і горіхами, в глазурі для барбекю.

Тож на що варто звернути увагу, вибираючи ароматні фрукти на ринку:

1. Правильний фрукт має пружну і цілу шкірку, а м'яті екземпляри краще не брати, тому що це свідчить про перестиглі плоди, а значить, в абрикосі більше немає корисних властивостей.

2. Якщо є можливість, то краще спробувати абрикос на смак. Він повинен бути соковитим, солодким, духмяним.

3. Для консервації абрикос краще брати злегка недоспілий. А для варіння варення рекомендується використовувати такий сорт абрикосів, як Жерделі.

4. Перевірте, щоб м'якоть була соковитою, але не волокнистою. Колір м'якоті – помаранчевий, для окремих сортів – жовтий.

5. Щоб нестиглі абрикоси дозріли, потрібно допомогти їм дійти до "кондиції" – покладіть їх до паперового пакету, закрийте і зберігайте при кімнатній температурі, поки вони не стануть м'якими. Зазвичай для цього достатньо 2-5 днів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: