Вхiд на сайт
Авторизацiя

Почалася друга доба безвізу: дві відмови та майже дві тисячі дозволів на в'їзд

Почалася друга доба безвізу: дві відмови та майже дві тисячі дозволів на в'їзд

Станом на 6 годину 12 червня правом безвізу скористалося 1894 українці. Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

"78% з цієї кількості перетнули кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордонах з країнами ЄС. 22% - в пунктах пропуску для авіаційного сполучення. Як і раніше, найбільш популярним напрямкомо залишається Польща. 63% українців почали знайомство з Європою саме з цієї країни", - уточнив він.

Двом громадянам відмовили в'їзд через попередні "гріхи" у стосунках з міграційним законодавством на території країн ЄС, зауважив Слободян.

Нагадаємо, 11 травня Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про безвізовий режим для України. Це була фінальна інстанція в отриманні дозволу перетинати кордон ЄС без віз. 

Таким чином, українці отримали право їздити до всіх держав Євросоюзу, крім Великої Британії та Ірландії, які мають особливі умови в Шенгенській угоді. Водночас вони можуть їздити без віз до чотирьох країн, які не належать до ЄС, але входять до Шенгенської зони – Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії. 

Переваги безвізового режиму відкриваються для власників біометричних паспортів. Громадяни, які мають чинну шенгенську візу і закордонний паспорт старого зразка, також зможуть спокійно в'їжджати на територію ЄС після введення безвізового режиму.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: