Вхiд на сайт
Авторизацiя

Названо основні причини виникнення ДТП на українських дорогах

Названо основні причини виникнення ДТП на українських дорогах
Статистика ДТП в Україні зовсім невтішна. Причому практично всі автолюбителі роблять одні й ті ж помилки, внаслідок чого відбуваються аварії. Тому пропонуємо розглянути їх, щоб надалі постаратися не наступати на чужі граблі.

Невиправдано ризикована поведінка і усвідомлене порушення правил дорожнього руху. Мабуть, найпоширеніша причина ДТП. Сюди можна віднести ігнорування дорожніх знаків і сигналів світлофора, зміну смуги руху без включеного «поворотника», підрізання і т.п.

Водіння в нетверезому вигляді. Саме водіння в нетверезому вигляді призводить до найтяжчих наслідків. Через алкоголь в крові водій схильний до втрати контролю над своїми вчинками.

Перевищення швидкості. На жаль, багато водіїв люблять поганяти, при цьому не беруть до уваги дорожню обстановку. Вибирати швидкість потрібно в залежності від дорожніх умов (зокрема, виду, стану і ухилу дороги), видимості і оглядовості, технічного стану авто і т.д.

Неуважне водіння. У цю категорію входить неуважне ставлення автолюбителів до інших учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів, а також поверхневе спостереження за дорожньою ситуацією. Крім того, розмови по телефону, вживання їжі за кермом, та й банальні розмови з пасажирами (особливо це стосується водіїв з невеликим стажем) – теж можуть стати причиною ДТП.

Неадекватна поведінка в екстремальних ситуаціях. Найбільшу небезпеку тут становлять автомобілісти-початківці або ті, хто дуже рідко виїжджає на дорогу, так звані «дачники», оскільки вміння уникати аварій приходить тільки з досвідом.

Недотримання дистанції. В населених пунктах необхідно дотримуватися дистанції з розрахунку 0,5 м на 1 км/год швидкості, поза населеними пунктами – 1 м на 1 км/год.

Порушення правил обгону. Часто наслідком неправильного обгону стає лобове зіткнення. При цьому маневрі необхідно точно розраховувати безпечну дистанцію між машинами і обов’язково включати відповідний попереджувальний сигнал.

Недисциплінованість пішоходів – ще одна причина багатьох аварій. В Україні саме через безтурботність пішоходів відбувається кожне третє ДТП (перехід дороги в недозволеному місці, несподіваний вихід на проїжджу частину тощо).

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: