Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вороги стрункої фігури. П'ять помилок, які заважають вам схуднути

Вороги стрункої фігури. П'ять помилок, які заважають вам схуднути

Настало літо, а значить гардероб змінюється шортами, легкими сукнями і купальниками. Жінки сідають на дієти, йдуть у спортзали і всіляко намагаються стати стрункішими до пляжного сезону.

Але схуднути виходить не у всіх, і на те є декілька причин. «Коли ми втрачаємо вагу, у нас сповільнюється обмін речовин», – говорить лікар-дієтолог Школи охорони здоров'я в Каліфорнійському університеті Дана Хунс. Так відбувається тому, що, відчуваючи зменшення споживаних калорій, організм переходить в режим енергозбереження.

Експерти назвали порталу Prevention п'ять помилок людей, які худнуть, які змушують організм перешкоджати позбавленню від зайвих кілограмів.

1. Ви займаєтеся виключно кардіотренуваннями. Те, що ви присвячуєте час бігу або еліптичним тренажерам, це добре. Але якщо ваші тренування не включають опір (силові навантаження), схуднення не буде давати швидких і помітних результатів.

М'язи утримують метаболізм на високому рівні. Коли ви спалюєте зайвий жир, може спалюватися і м'язова маса, внаслідок чого сповільнюється обмін речовин. Щоб метаболізм був достатньо швидким, працюйте над побудовою м'язів хоча б два рази на тиждень.

Вороги стрункої фігури. П'ять помилок, які заважають вам схуднути


2. Більша частина вашого раціону – рідка їжа. Різноманітні смузі – це смачно та корисно. Але така їжа дуже легко перетравлюється, і організм не витрачає багато калорій на засвоєння їжі. Дієтологи рекомендують вживати їжу, яка вимагає багато енергії на перетравлення. Наприклад, продукти, багаті на клітковину: фрукти, зелень, некрохмалисті овочі.

3. Ви не споживаєте достатньо жирів. Безумовно, жирна їжа призводить до набору зайвої ваги. Але не в тому випадку, коли продукт містить корисні жири. Корисні жири допомагають регенерації тканин, профілактиці серцевих захворювань і зростанню м'язової маси. А найголовніше, що такі жири нормалізують обмін речовин. Корисні жири містяться в горіхах, авокадо, оливковій олії, грецькою йогурті та інших продуктах.

4. Ви тренуєтеся недостатньо інтенсивно. Якщо цифри на шкалі ваг не зрушуються з місця, можливо, проблема в недостатній віддачі на тренуваннях. Експерти кажуть, що спалювати зайві калорії краще дозволяють високоінтенсивні інтервальні тренування, в яких напружені сплески навантажень (наприклад, спринт) чергуються з короткими періодами відпочинку.

Вороги стрункої фігури. П'ять помилок, які заважають вам схуднути


5. Ви не підраховуєте калорії. Дуже важливо звертати увагу на споживання калорій і розміри порцій. «Більшість людей недооцінюють те, скільки калорій вони з'їдають і переоцінюють те, скільки витрачають під час тренувань», – каже Дана Хунс. Особливо коли справа доходить до перекусів. Найчастіше люди з'їдають набагато більше, ніж їм здається. А це негативно позначається на процесі схуднення.

Почніть звертати більш пильну увагу на те, скільки калорій ви споживаєте, особливо в перервах на перекус і під час перегляду серіалів після вечері.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: