Вхiд на сайт
Авторизацiя

ТОП-10 продуктів, які можна їсти скільки завгодно і не гладшати

ТОП-10 продуктів, які можна їсти скільки завгодно і не гладшати
Питання, що з'їсти, щоб не погладшати, мучить багатьох. Щоб не голодувати, та й не поправлятися, важливо знати, які продукти можна їсти.

ТОП-10 продуктів, які можна їсти скільки завгодно і не поправлятися.

1. Селера

Вона майже на 95% складається з води, але це не означає, що вона не принесе ніякої користі для здоров'я. Селера містить кальцій, фолієву кислоту, клітковину вітамін К.

Однак найкраще вживати селеру, коли вона свіжа. Овоч втрачає багато антиоксидантів протягом 5-7 днів після покупки.

Калорійність: 16 ккал на 100 г

2. Кале

Це один з небагатьох рослинних продуктів, який містить жирні кислоти Омега-3 – поживна речовина, яку ми найчастіше отримуємо з риби. Крім того, в кале високий вміст вітамінів і клітковини.

Калорійність: 49 ккал на 100 г

3. Чорниці

Ягоди знамениті своєю антиоксидантною складовою. Вони містять більше антиоксидантів, ніж будь-яка інша ягода, і крім того стакан чорниці містить всього близько 85 калорій.

Калорійність: 44 ккал на 100 г

4. Огірок

Ці овочі майже повністю складаються з води, а основною поживною цінністю володіють зерна і шкірка, так що чистити огірки не варто. Серед плюсів – клітковина і корисний для очей бета-каротин.

Калорійність: 16 ккал на 100 г

5. Томат

Найвідоміший факт про помідори: вони містить лікопін – антиоксидант, який допомагає боротися з хронічними захворюваннями, а також фолієву кислоту, хром, калій і клітковину. І незважаючи на всі поживні речовини, якими він може похвалитися, в одному помідорі середнього розміру міститься близько 25 калорій.

Калорійність: 18 ккал на 100 г

6. Грейпфрут

Дослідження показали, що грейпфрут стимулює обмін речовин, а за рахунок цього може прискорити втрату ваги. Це пояснюється тим, що грейпфрути містять велику кількість клітковини, яка стримує почуття голоду, стабілізуючи рівень цукру в крові, і допомагає довше відчувати насичення. Вітамін С, що міститься в грейпфруті, може знизити ризик виникнення ряду проблем зі здоров'ям (серед них рак і захворювання серця). Грейпфрут так само творить чудеса, знижуючи рівень холестерину, і покращує травлення, а фолієва кислота, яка міститься у фрукті, робить його ідеальною закускою для вагітних жінок.

Калорійність: 42 ккал на 100 г

7. Брокколі

Брокколі корисніше за все в сирому вигляді або на пару. Цей супер-овоч містить антиканцерогени – речовини, що руйнують хімічні елементи, які викликають рак. Крім вітамінів А, С, Е і К 100 г приготованої на пару брокколі містить приблизно 20% від денної норми клітковини.

Калорійність: 34ккал на 100 г

8. Цвітна капуста

Містить антиоксиданти, фолати, клітковину, вітаміни С і К.

Калорійність: 25 ккал на 100 г

9. Ожина
Як і багато інших ягід і фруктів, багата на вітамін С, а також біофлавоноїди. Вживання ожини допомагає налагодити процес травлення, зберегти молодість шкіри.

Калорійність: 44 ккал на 100 г

10. Листовий салат

Більшість видів салату, чи то ромен, чи айсберг, містять всього від 10 до 20 калорій на порцію. І хоча салат не додасть білка до вашого раціону, він забезпечить організм вітамінами та поживними речовинами (серед них фолієва кислота, залізо, вітаміни А і С).

Калорійність: 15 ккал на 100 г

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: