Вхiд на сайт
Авторизацiя

За останні 2 роки в Україні закрилися 150 виробників хліба, а 40% виробництв працюють "в тіні"

За останні 2 роки в Україні закрилися 150 виробників хліба, а 40% виробництв працюють "в тіні"


В Україні налічується близько 400 промислових пекарень і приблизно 400 приватних малопотужних хлібопекарень. За останні 2 року закрилися понад 150 підприємств-виробників хліба. Як правило, це малопотужні районні заводи і пекарні, а також непрофільні підприємства. Про це повідомляють експерти компанії Pro-Consulting.

Повідомляється, що на сьогодні в країні працюють в основному міні-пекарні з неповним циклом виробництва. Тим не менше останнім часом також спостерігається тенденція розвитку пекарень повного циклу.

У період з 2010 по 2013 роки ринок хліба та хлібобулочних виробів в Україні скоротився на 14% (248 тис. тонн). У 2014 році падіння становило 9,8%.

80% загального обсягу виробництва займають соціальні сорти хліба, незважаючи на їх низьку рентабельність, 5% випуску припадає на виробництво преміальних сортів хліба і 3% – на функціональні сорти.

Найбільшою популярністю на ринку користуються здобні хлібобулочні вироби (37% сукупного обсягу сегмента).

90% ринку хліба України зайнято продукцією національного виробника. Згідно з даними експертів, близько 40-60% виробництва в Україні перебуває "у тіні". 50% ринку та внутрішнього виробництва хліба припадають на 6 великих компаній-виробників хлібобулочних виробів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: