Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені з'ясували, які захворювання частіше вбивають людей

Вчені з'ясували, які захворювання частіше вбивають людей
За спостереженнями медиків, в 1990-2015 роках найвищі показники смертності від серцево-судинних захворювань фіксувалися в країнах Східної Європи

Експерти опублікували аналіз світової статистики з причин смертей. Серцево-судинні захворювання провокують одну третину смертей серед населення світу. Що зазначають фахівці, в країнах з високими доходами показники смертності від серцево-судинних захворювань перестали знижуватися, а в країнах з низьким і середнім рівнем доходу показники залишаються високими.

За спостереженнями медиків, в 1990-2015 роках найвищі показники смертності від серцево-судинних захворювань фіксувалися в країнах Східної Європи, Центральної Азії, Близького Сходу, Південної Америки, Океанії та Тропічної Африки. Найнижчий показник – в Японії, Андоррі, Перу, Франції, Ізраїлі та Іспанії.

У 2015 році в світі більше 400 мільйонів осіб мали серцево-судинні захворювання, які в підсумку вбили майже 18 мільйонів. З 1990 по 2010 роки через підвищення якості медичного обслуговування в країнах з високим рівнем доходу середній показник смертності помітно знизився (з 393 смертей на кожні 100000 чоловік до 307 смертей). Але потім прогрес сповільнився.

Медики нагадують: до факторів ризику серцево-судинних захворювань відносяться високий тиск, погане харчування, підвищений холестерин, куріння, зловживання алкоголем і ожиріння.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: