Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 щоденних перекусів, які сприяють набору зайвих кілограмів

5 щоденних перекусів, які сприяють набору зайвих кілограмів
Навіть якщо ці страви вважають корисними та смачними, вони все ж легко провокують набір зайвої ваги, оскільки містять велику кількість жиру і калорій.

Ось 5 щоденних перекусів, від яких варто відмовитись, якщо ви переживаєте за зайві кілограми.

Енергетичні батончики

Натуральні енергетичні батончики з цільних злаків із сухофруктами – це дійсно корисний перекус для людей, який ведуть активний спосіб життя і займаються спортом. Але от офісним працівникам, які мало рухаються, логічно, захоплюватися такими батончиками не варто, адже ви зайві калорії не маєте де спалювати/

5 щоденних перекусів, які сприяють набору зайвих кілограмів


Але чи піде на користь батончик, можна визначити легким способом. Для цього достатньо подивитися на його склад і калорійність, – порція повинна становити 40-50 г і не перевищувати 150 ккал.

Смузі

Смузі – це дуже популярний напій зі свіжих фруктів і овочів, подрібнених в блендері, з додаванням молока, йогурту або соку. Він особливо смакує в жарку пору, адже він досить приємно охолоджує.

Щоб смузі не провокували набір зайвих калорій, в його складі не повинно бути морозива, сиропів, сухофруктів, жирних вершків, шоколаду, горіхів і печива. Використовуйте лише знежирені йогурт або кефір, а для фруктових смузі вибирайте низькокалорійні фрукти і ягоди.

Авокадо

М'якоть авокадо багата на вітаміни і містить багато важливих мінеральних речовинам. Проте варто знати, що вони є досить калорійними: в 100 г авокадо міститься 160 ккал. При цьому вага одного зрілого авокадо становить близько 200 г.

Горіхи і сухофрукти

5 щоденних перекусів, які сприяють набору зайвих кілограмів


Через високу склад жирів у горіхах і насінні, їх не рекомендовано вживати у великій кількості. Всього у 100 г міститься цілих 500-700 калорій. Фахівці рекомендують вживати денну порцію не більше 20 г сухофруктів і 20 г горіхів. Проте при наявності алергічних захворювань постарайтеся виключити з раціону сушені цитрусові фрукти і арахіс.

Суші та роли

Класичні роли з рису, в яких є свіжі овочі та риба є ситним перекусом з мінімумом калорій. Але вершковий сир і майонез збільшують поживність цієї страви. Тому калорійність середнього суші-ролу становить від 280 до 360 ккал, що можна прирівняти до 3-4 шматках хліба.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: