Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українські компанії зобов'яжуть подавати звітність за новими правилами

Українські компанії зобов'яжуть подавати звітність за новими правилами
Подання звіту про діяльність компанії в різних країнах у рамках звітності з трансфертного ціноутворення (ТЦО) торкнеться приблизно 100 українських бізнес-груп, чий консолідований річний оборот перевищує 50 млн євро (1,5 млрд. грн).

Про це повідомила радник міністра фінансів України Яна Бугримова.

За європейськими нормами, такий звіт треба подавати, якщо річний оборот компанії перевищує 750 млн євро. Під цю планку в Україні підпадає всього десяток бізнес-груп.

«По кожній країні, де у компанії є представництво, вона зобов’язана буде детально показати, які активи є, скільки людей працює, чим вони зайняті і який дохід приносять. Щоб з’ясувати,чи не розмивається компанією податкова база», — розповів начальник відділу перевірок ТЦУ департаменту аудиту ДФС України Микола Мішин.

За його словами, в даний час ст. 39 НК повністю відповідає правилам 13-го кроку BEPS, щодо обсягу і суті операцій, які українські компанії зобов’язані вказувати у звітах ТЦУ. Наступним кроком до прозорості повинен стати згаданий міжкраїнний звіт, який дозволить податківцям різних країн обмінюватися отриманою інформацією про своїх платників.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: