Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні скасують "податок на пенсії"

В Україні скасують "податок на пенсії"
Оподаткування для працюючих пенсіонерів було вимушеним заходом, пояснив Гройсман

В Україні в ході Пенсійної реформи скасують оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Про це в ході презентації реформи в Кабінеті міністрів України заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Як вимушений захід було прийнято оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів. У цьому законі ми пропонуємо його скасувати. Працюючий пенсіонер після прийняття цього закону може працювати і отримувати 100% своїх зарплати і пенсії", – зазначив Гройсман.

За словами прем'єр-міністра, така вимушена міра не матиме сенсу, коли вдасться іншими методами впоратися з проблемою дефіциту Пенсійного фонду.

Нагадаємо, закон про введення 15% податку на пенсії для працюючих пенсіонерів був прийнятий 2 червня і набув чинності 1 липня 2016 року.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр також зазначив, яким планується встановити пенсійний вік в Україні. Так, пенсійний вік залишається на рівні 60 років для людей, у яких є страховий стаж 25 років. При цьому, якщо у людини менше 15 років стажу, пенсійний вік становив 65 років. Крім того, для деяких категорій українців скасують особливі умови виходу на пенсію.

За словами прем'єра, більшість українських пенсіонерів сьогодні змушена жити за межею бідності. У той же час дефіцит Пенсійного фонду вже доріс до 140 млрд грн.

Нагадаємо, вчора, 16 травня, до України прибула місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) для остаточного узгодження проекту Пенсійної реформи в Україні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: