Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ціни виростуть: експерт розповів, що подорожчає в травні

Ціни виростуть: експерт розповів, що подорожчає в травні
В Україні вартість борщового набору в квітні істотно збільшилася. Середній рівень відпускних цін на картоплю виріс на 10%, капусту – на 68%, моркву – на 64%, буряк – на 22% і цибулю – на 34%. Така тенденція, впевнений експерт аграрних ринків УКАБ Євген Дворник, буде і в травні.

"У травні вартість овочів і фруктів продовжить демонструвати висхідний ціновий тренд під впливом фактора сезонності та збільшення пропозиції овочів нового врожаю. Несприятливі погодні умови в квітні-травні будуть підтримувати зростання цін на овочі. Вартість м'яса буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 5% через вплив епізоотичної ситуації. Вартість молока, як і бакалійних продуктів буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 1-3%", – підвів підсумки Євген Дво нік.

Головні причини подорожчання: старі запаси вичерпаються, а новий урожай значно дорожче. Вартість яблук збільшилася на 10% під впливом фактору сезонності.

Крім цього, за місяць вартість яловичини і курятини збільшилися на 2%, свинини – на 8%. Ціни на молоко в квітні залишилися на рівні березневих, незважаючи на зниження закупівельних цін. Вартість бакалійних продуктів, як і прогнозувалося, коливалася в межах 3%.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: