Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 міфів про догляд за зубами, які варто забути

5 міфів про догляд за зубами, які варто забутиРекомендації та міфи, які розповідають люди з вулиці, не завжди є найкращими порадниками в догляді за вашими зубами.

Варто переглянути, що ж в звичному догляді за зубами є шкідливого.

До стоматолога потрібно ходити тільки, коли щось болить

Щоб зуби були в ідеальному стані, до стоматолога необхідно звертатися два рази в рік лише просто для огляду. Погодьтеся, найчастіше, люди йдуть до лікаря, коли вже біль стає нестрепним.

Тому, якщо хочете мати здорові і міцні зуби, привчіть себе відвідувати лікаря двічі на рік. Це заощадить ваш бюджет.

Вагітним не можна лікувати зуби

Якщо у вагітної дівчини справді є проблеми із зубами, їх треба усувати. Якщо цього не зробити, за вагітність все посилиться в рази, і лікувати зуби буде набагато складніше.

Найчастіше вагітні дівчата бояться йти до стоматолога через страх, що анестезія зашкодить плоду. Останні дослідження показують, що місцева анестезія – безпечна для всіх вагітних. Головне, сказати лікареві про термін вагітності та взагалі порадитись із фахівцем, чи варто вам йти до стоматолога.

Потрібно, як можна частіше, чистити зуби

Фахівці радять чистити зуби 2 рази на день і не більше того. Якщо робити це частіше, є високий ризик пошкодження емалі від зубної пасти.

Між чистками зубів використовуйте зубну нитку і спеціальні ополіскувачі, які захистять зуби протягом дня.

Карієс з'являється від цукру

Є поширений міф про те, що карієс з'являється виключно від цукру. Насправді виною карієсу є ще й вуглеводи, а не тільки цукор: злаки, фрукти, овочі, випічка і так далі.

Після вживання вуглеводної їжі необхідно прополоскати рот, щоб не дати бактеріям ні найменшого шансу.

Молочні зуби можна не лікувати

Багато батьків запенвяють, що молочні зуби можна не лікувати, адже вони згодом, все одно випадуть. Насправді, карієс на молочних зубах може привести до гнійного запалення, яке зашкодить майбутній корінний зуб.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: