Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін зобов'язав майбутніх чиновників проходити платний іспит з української мови

Кабмін зобов'язав майбутніх чиновників проходити платний іспит з української мови
Уряд України затвердив порядок платної атестації на знання української мови для кандидатів в держслужбовці. Таку постанову розміщено на сайті Кабміну.

Проводити атестацію дозволено вищим навчальним закладам, які готують студентів за напрямом “Публічне управління та адміністрування”.

Атестація буде в письмовій або усній формі.

В письмовій (60 хвилин) — тест та переказ тексту з профільних питань. В усній (до 45 хвилин) — ділова розмова, презентація на заздалегідь визначену тему. Якщо кандидат успішно здає атестацію, то він отримує безстрокове посвідчення.

Втім, проходити атестацію потрібно не всім кандидатам у чиновники. Вільне володіння державною мовою можна підтвердити й іншими документами.

Враховуються:

- документи про загальну середню освіту, видані до 2000 року, з оцінкою “5” за вивчення української мови;

- документи про загальну середню освіту, видані після 2000 року, з балом не нижче “10”;

- диплом молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, магістра (спеціаліста) з оцінкою “відмінно”;

- диплом бакалавра, магістра (спеціаліста) за спеціальностями “українська мова та література”, “українська мова і література та іноземна мова”, “філологія”.

Таким кандидатам посвідчення видають безкоштовно.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: