Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Канаді з'явиться перший у світі тротуар з сонячних батарей (ВІДЕО)

У Канаді з'явиться перший у світі тротуар з сонячних батарей (ВІДЕО)
У канадському місті Камлупс встановлять тротуар з сонячних батарей. Покриття буде виробляти 15 000 кВт/г на рік. Про це повідомляє Хайтек.

Енергії, яку зможе виробляти тротуар площею 111 кв. м вистачить для забезпечення роботи 40 комп'ютерів по 8 годин в день. В середньому саме стільки електроенергії споживає 1,5 житлових будинки у США за рік. Покриття Solar Compass з 64 міцних сонячних плиток встановлять перед головним входом одного з корпусів університету Томпсон Ріверс. Кожна плитка розміром 1 на 2 м містить 50 сонячних модулів. Для перетворення постійного струму до плитки підключать до 32 мікроінверторів. Покриття витримає вагу людини і, при необхідності, навіть вагу пожежної машини. Прилад прослужить 25-30 років.

Аналогічні проекти вже існують і в США. У жовтні 2016 року стартап Solar Roadways встановив у місті Сендпойнт зразки дорожнього покриття, яке виробляє електрику, а взимку розтоплює сніг і лід. "Сонячна дорога" також обладнана у французькому місті Турувр-о-Перш. Покриття витримує як легковий транспорт, так і вантажівки.



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: