Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін вводить платну атестацію для потенційних держчиновників

Кабмін вводить платну атестацію для потенційних держчиновників
Кабінет міністрів затвердив порядок платної атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо володіння державною мовою.

Згідно з постановою №301 від 26 квітня, платні послуги з проведення атестації та видачі за її результатами свідоцтва про вільне володіння українською мовою можуть видаватися вищими навчальними закладами, які здійснюють підготовку в сфері публічного управління та адміністрування.

Для цього при вишах створюються атестаційні комісії у складі трьох членів і голови, які мають вищу освіту за спеціальністю Філологія, при цьому один з них повинен мати ступінь не нижче доктора філософії.

Сама атестація складається з письмової (тест і переклад тексту, який стосується публічного управління) частини тривалістю 60 хвилин та усної (ділова розмова на заданий сценарій і повідомлення-презентація на певну тему) тривалістю до 45 хвилин.

Вільне володіння державною мовою без фактичної здачі письмової та усної частини атестації можна безкоштовно підтвердити шкільним атестатом з оцінкою 5 (або 10, якщо атестат отриманий після 2000 року) за вивчення української мови, дипломом про вищу освіту з оцінкою "відмінно" за українську мову або за спеціальністю філологія.

Посвідчення про володіння державною мовою діє безстроково.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: