Вхiд на сайт
Авторизацiя

Літр пива знімає біль краще, ніж парацетамол - дослідження

Літр пива знімає біль краще, ніж парацетамол - дослідження
Медичні дослідження показали, що вміст алкоголю в крові, який приблизно відповідає випитому літру пива, вгамовує біль краще від деяких знеболювальних та на чверть знижує дискомфортні відчуття.

Як кажуть дослідники, після вживання такої дози алкоголю "дещо підвищується больовий поріг" та зменшується інтенсивність болю.

Аналітична стаття вбирає в себе 18 досліджень, у яких взяли участь 404 учасники з хронічним болем. було проведено 13 порівняльних тестів з вимірювання больового порогу, у яких застосовувались як алкоголь так і безалкогольні знеболювальні.

"Дослідження показують, що алкоголь є ефективним анальгетиком, який забезпечує клінічно доведене зменшення інтенсивності болю. Це зокрема пояснює зловживання алкоголем в людей, які відчувають постійний біль, незважаючи на його можливі наслідки для довгострокового здоров'я", - йдеться у дослідженні, опублікованому на The Journal of Pain.

Тепер дослідники мають на меті з'ясувати, чи алкоголю зменшує почуття тривожності через настання болю, яка викликає дискомфортні відчуття, та чи знеболювальний ефект стається завдяки блокуванню почуття болю через вплив на рецептори мозку.

"Алкоголь можна порівняти з опіатами, такими як кодеїн, і він знеболює краще, ніж парацетамол. Якщо ми зможемо зробити ліки без шкідливих побічних ефектів, тоді в нас буде краще лікування, ніж ми маємо на сьогодні", - каже один з учасників дослідів доктор Тревор Томпсон.

Водночас колега Томпсона Розанна О'Коннор застерігає від надмірного захоплення алкогольним знеболенням, адже у довготерміновій перспективі пиятика може нашкодити здоров'ю набагато більше.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: