Вхiд на сайт
Авторизацiя

В обласному центрі Закарпаття вже втретє вручатимуть Орден Марії Терезії

В обласному центрі Закарпаття вже втретє вручатимуть Орден Марії Терезії
Стає гарною весняною урбаністичною традицією Ужгорода очікування щорічного нагородження Орденом Марії Терезії. Здогадки та обговорення закарпатцями можливих кавалерів Ордену не оминули місто над Ужем і у 2017 році. Третього травня стане відомим прізвище третього кавалера Ордену.

Церемонія вручення Ордену Марії Терезії традиційно відбудеться на території скверу Марії Терезії (навпроти Кафедрального собору на вул. Капітульній).

Орден Марії Терезії – громадська організація та одноіменна приватна нагорода, заснована за ініціативи громадського діяча, науковця та дипломата Алена Панова 27 березня 2015 року. Цьогоріч традиційний для Ужгорода церемоніал відбудеться у травні. Це пов’язано з 300-ю річницею з дня народження Марії Терезії, яка відзначатиметься саме у травні (імператриця народилась 13 травня 1717 року – прим.)

Вручення Ордену відбудеться за участі високоповажних нащадків королівського роду Габсбургів – Шандора та Герти-Маргарити Габсбург-Лотрінген. Усі заходи на території першого приватного скверу Марії Терезії традиційно супроводжуються увагою високоповажних гостей. У відкритті скверу у 2014 році взяв участь Павло Клімкін, міністр закордонних справ України. Першого кавалера Ордену Марії-Терезії, керівника студії сучасного танцю «БЛІЦ», Олену Камінську у 2015 році нагороджував тодішній міністр освіти України Сергій Квіт. Вручення другого Ордену, який отримав відомий кондитер Валентин Штефаньо, проходило за участі нащадків королівського роду Габсбургів – Шандора та Герти-Маргарити Габсбург-Лотрінген.

Ім’я нового кавалера ордену як і імена кандидатів, організатори тримають у суворій таємниці. Завіса таємничості відкриється 3 травня під час власне церемоніалу. Ужгородці та гості міста матимуть змогу споглядати титулований благородний захід, що вже став частиною сучасної культури Ужгорода.

Варто зазначити, що в травні 2016 року Орден Марії Терезії отримав патронат сім’ї Габсбург, що свідчить про високий статус та європейське визнання нагороди. Орденом Марії Терезії відзначаються громадяни, які внесли вагомий внесок у розвиток Ужгорода чи Закарпатської області. Відзнаку засновано родиною Панових.

Початок церемонії о 15.30. Запрошуються ужгородці, гості міста та представники усіх ЗМІ.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: