Вхiд на сайт
Авторизацiя

Військкомати починають шукати призовників по-новому

Військкомати починають шукати призовників по-новому
Військкомати приступили до виконання вимог закону про єдиний реєстр військовозобов’язаних, щоб уникнути хаосу в разі мобілізації. За новими правилами, всі паперові дані повинні бути перенесені на цифрові носії.

У районних військових комісаріатах досі припадають пилом десятки, а то й сотні тисяч особових справ призовників. Тонни архівних документів піднімали і перебирали вручну в 2014 році, коли почалася війна. Щоб зрозуміти, хто і на яких спеціальностях може захищати країну, працювали понаднормово, проте якісний відбір фахівців все одно виявився неможливим – дані були неточні, а деколи їх не було взагалі.

Фахівці пояснюють, що при старій системі пошук навіть декількох сотень солдатів окремої спеціалізації розтягувався на кілька днів, тому що у військкомати треба було зателефонувати, а там вже знайти картки, перевірити актуальність інформації про здоров’я, роботу, адреси резервістів тощо. Під час війни це занадто багато часу, переконують ініціатори змін. Нові правила базуються на практиці реєстрів у багатьох країнах світу і мають на меті спростити пошук кандидатів у війська.

Експерти вказують і на ще одну складову – корупційну. Якщо працівники військкомату були зацікавлені у “зникненні” карток військовозобов’язаних, то електронний реєстр збереже всі дані незалежно від того, відпрацював корупціонер свій хабар чи ні. Крім того, існування електронної системи могло б зберегти інформацію про призовників на окупованих територіях Криму і Донбасу, яка зараз фактично втрачена разом з паперами, що залишилися на тих землях.

Комп’ютерна система має кілька ступенів захисту даних і доступу до них. Повноцінний старт роботи заплановано на 2019 рік. Однак фахівці вже зараз прогнозують, що насправді для цього знадобиться ще більше часу.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: