Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сонячна енергетика за рік обігнала вітрову по зростанню потужностей — на 20 ГВт

Сонячна енергетика за рік обігнала вітрову по зростанню потужностей — на 20 ГВт
2016 рік став роком з рекордним приростом потужностей відновлюваних джерел енергії. Сонячна енергетика вперше за три роки обігнала вітрову за обсягами нових потужностей.

У минулому році було запущено 161 ГВт нових «зелених» потужностей по всьому світу, повідомляється в доповіді Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Згідно з даними Агентства, до кінця 2016 року світова встановлена ​​потужність «зелених» електростанцій досягла 2006 ГВт.

При цьому приріст сонячної енергетики в 2016 році встановив новий рекорд — було запущено 71 ГВт. Таким чином, в минулому році, вперше з 2013, сонячна енергетика обігнала вітрову по приросту потужностей — на 20 ГВт. У 2016 році було запущено 51 ГВт нових вітроелектростанцій.

Приріст потужностей гідроенергетики склав 30 ГВт, біоенергетики — 9 ГВт (для біоенергетики це новий рекордний показник). Зростання геотермальних потужностей за минулий рік склало трохи менше 1 ГВт.

«Ми є свідками енергетичної трансформації, яка розповсюджується по світу, що підтверджується новими рекордними потужностями за минулий рік» — заявив Генеральний директор IRENA Аднан З. Амін.

Він зазначив, що таке активне зростання потужностей говорить про те, що галузь «зеленої» енергетики стає повноцінним бізнесом з множинними соціально-економічними вигодами, серед яких вклад у розвиток економіки, створення нових робочих місць і поліпшення екологічної обстановки. Втім, для зміцнення цього впливу, а також для досягнення прийнятих кліматичних цілей, галузі будуть потрібні додаткові інвестиції.

Згідно з даними IRENA, регіоном з найбільшим внеском у зростання потужностей ВДЕ в минулому році стала Азія — 58% всіх «зелених» проектів було запущено там. В цілому за 2016 рік регіон наростив обсяги встановлених потужностей на 13,1%. Із загального приросту сонячних потужностей (71 ГВт) 50 ГВт також були запущені в Азії.

Китай в 2016 році ввів в експлуатацію 34 ГВт сонячних станцій, в США була запущено 11 ГВт, в Японії — 8 ГВт, в Індії — 4 ГВт.

Європа збільшила сонячні потужності на 5 ГВт — досягнувши 104 ГВт загальної встановленої потужності в регіоні (лідирують Німеччина і Великобританія).

Також важливо відзначити, що в цьому році IRENA вперше надала окремі дані про поновлювані джерела енергії, які не підключені до національних мереж. За даними IRENA, обсяги таких об’єктів досягли 2800 МВт — приблизно 40% автономної електрики надходило від сонячної енергії і 10% від гідроенергетики.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: