Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рада прийняла закон про ринок електроенергії в Україні

Споживачі отримають можливість самостійно вибирати собі постачальника

Рада прийняла закон про ринок електроенергії в Україні


Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №4493 про ринок електроенергії. "За" проголосували 277 депутатів.

Законопроект передбачає, що споживачі отримають можливість вибирати постачальника електроенергії. При цьому вводиться відповідальність для виробників електроенергії з відновлюваних джерел за поставки електроенергії нижче заявленого рівня.

Документ впроваджує в Україні норми Третього енергетичного пакету ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

Також передбачається дворічний перехідний період з моменту набрання ним чинності на впровадження всіх сегментів нового ринку, в тому числі ринку двосторонніх договорів, ринку "на добу вперед", добового ринку, балансуючого ринку і ринку допоміжних послуг. Передбачається, що ринок електроенергії запрацює орієнтовно з 2019 для промислових споживачів, а згодом – і для кінцевих.

Раніше парламент відправляв документ на повторне друге читання. Документ був прийнятий в першому читанні ще 22 вересня 2016 року. До другого читання подано більш ніж 1 100 правок.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: