Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чистий четвер 2017: що у жодному разі не можна робити

Чистий четвер 2017: що у жодному разі не можна робити
Цей день особливий, і до нього варто підготуватися. Що можна і що не можна робити на Чистий четвер, варто знати. За біблійною історією, саме в четвер відбулася знакова трапеза Ісуса Христа з його учнями, відома в культурі як Таємна вечеря.

Чому ж тоді Чистий четвер, адже, як відомо, саме в цей вечір відбувся гіркий гріх зради Іудою Іскаріотом свого друга і вчителя?

Назва свята пов’язана з обрядом обмивання ніг. На Сході здавна миття ніг тим, що прийшли розділити трапезу, вважалося ознакою гостинності. Не було прийнято приступати до куштування їжі, не будучи чистим. Особливістю даного дійства в той самий злощасний вечір було те, що традиція була виконана не слугою, а самим Ісусом Христом, в знак того, що його вчення передбачає рівність всіх незалежно від стану і статусу і готовність прийти на допомогу, радіти будь-якому гостю. Адже насправді Учитель передбачав біду, але обійшовся з усіма гостями однаково люб’язно, тільки зазначив, що один все одно залишився нечистий.

Традиційно Чистий четвер вважається днем приведення до ладу свого житла і призову в нього благополуччя. Існує кілька обрядів, які супроводжують прибирання. Ми позбавляємося від непотрібного, сміття, бруду і залучаємо затишок і гроші. Навіть існує звичай класти в таз з водою, який використовується для миття вікон і дверей, кілька монет, щоб розподілити грошову енергію по всьому будинку, за всіма входами і виходами.

Що не можна робити на Чистий четвер?


Виводити гроші з дому. Не давайте в борг нікому, не виносьте цінних речей і не робіть великих покупок.

Все потрібно робити розмірено, логічно і правильно. Тому в Чистий четвер не можна братися за приготування їжі, особливо святкової, до того, як в оселі буде старанно прибрано, і ви самі не подбаєте про себе. Це стосується, звісна річ, не тільки прийняття душу або ванни, але і впорядкування своїх думок.

Вра^-^те, що якщо ви не встигнете зробити генеральне прибирання на Чистий четвер, то ще шість днів вам цього робити не можна буде, тож покваптеся! Але куди важливіше тримати в чистоті свої думки, тому ми продовжуємо постити, читати молитви, дізнаватися більше про житіє Христа.

Що можна робити на Чистий четвер?


Відвідувати храм, брати участь в богослужіннях, починати готувати скоромну їжу до свята Пасхи, але не куштуючи її!

Можна вже розфарбовувати писанки, готувати святковий одяг на неділю, працювати.

Адже в Страсну п’ятницю перевантажувати себе дуже небажано!

Тож постарайтеся виконати все намічене в четвер.

Джерело.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
TopRoLL 13 квітня 2017 09:00
Не нравится 0 Нравится
Якщо це легенда навіщо ви її дотримуєтесь?
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: