Вхiд на сайт
Авторизацiя

П'ять незвичайних властивостей молодої редиски

На прилавках лише починають з'являтись провісники вітамінів – молода редиска. Проте варто знати, що редиска не лише смачна і містить багато вітамінів, а й допомогає при різних недугах.

П'ять незвичайних властивостей молодої редиски


Виявляється, до складу редиски входять фітонциди (натуральні антибіотики), які справляються не тільки з авітамінозом і занепадом сил, а й допомагають при лікуванні бронхіту і бронхіальної астми.

Як правило, в якості профілактики простудних захворювань використовують сік молодої редиски, тому що він стимулює обмінні процеси, благотворно впливає на серцево-судинну систему і покращує кровообіг.

Допомагає при анемії

В редисці міститься пектин, який грає величезну роль в процесі очищення організму від шкідливих речовин, токсинів і шлаків. Редиска, вирощена без застосування сторонньої хімії, корисна при анемії. Вона здатна підвищити рівень гемоглобіну в крові.

А гіркуватий смак, який обумовлений вмістом гірчичного масла, допомагає не лише поліпшити апетит, але й прискорити метаболізм і надасть жовчогінну дію.

Лікує головний біль

Ще наші предки колись використовували сік редиски як знеболювальне при головному болю. Для цього потрібно просто розрізати редиску навпіл, видавити з часточок кілька крапель соку і змастити ним область перенісся і скроневі частки.

Корисна для серця

Редиска корисно діє при лікуванні ішемічної хвороби серця, інфаркту, тромбофлебіту. Речовини, що входять до складу цього овоча, розріджують кров, виводять шкідливий холестерин і покращують кровотворення, що дозволяє значно знизити ризик виникнення захворювань судин і серця.

Запобігає онкології

Згідно з дослідженнями вчених, редиска здатна попередити появу ракових клітин в товстому кишечнику. А все через те, що в редисці є барвник "антоціан", який міститься в коренеплоді у величезній кількості.

Косметичні властивості

Ті, хто люблять вживати редиску, можуть похвалитися красивим і рівномірним відтінком шкіри обличчя. А якщо протерти овоч і змішати отриману кашку з крохмалем і оливковою олією, то вийде корисна вітамінна маска.

Для зміцнення імунітету лікарі радять випивати свіжовичавлений сік редиски, змішаний з соком моркви в співвідношенні 1: 2. Дієтологи також рекомендують включати овоч в меню тих, хто хоче схуднути. Він також допоможе впоратися з набряками, налагодити перистальтику кишечника і нормалізувати рівень цукру в крові.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: