Вхiд на сайт
Авторизацiя

Офіційно: Гонтарева йде у відставку

Голова НБУ заявила про свій вихід з посади і чекає на рішення президента Порошенка

Офіційно: Гонтарева йде у відставку


Голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева офіційно заявила про те, що написала заяву про відставку.

"Після майже трирічного терміну перебування на посаді голови Національного банку я прийняла рішення залишити цю посаду і залишити центральний банк", – заявила Гонтарева.

На думку голови НБУ, своє завдання вона виконала.

"Я вважаю, що моя місія повністю виконана, реформи проведені. Сподіваюся, що президент найближчим часом прийме моє прохання про відставку", – додала Гонтарева.

У відставку Гонтарева йде з 10 травня, попередивши про це, згідно з правилами, за місяць. Однак якщо Верховна Рада проголосує за відставку голови НБУ раніше, Гонтарева покине посаду згідно з рішенням парламенту.

"Якщо Верховна Рада проголосує за моє звільнення раніше цього терміну, я піду з цієї посади раніше. Вже від сьогодні готова доповісти на пленарному засіданні Верховної Ради про результати моєї діяльності на посаді голови Нацбанку. Я готова доповідати в будь-який час, який буде визначено Верховної Радою", – пояснила Гонтарева.

Голова НБУ запевнила, що інших змін у складі правління Національного банку не станеться.

"Також не буде змін в політиці центрального банку. Плаваючий валютний курс, інфляційне таргетування, сучасний центральний банк – все те, за що я і моя команда так довго боролися, залишається незмінним. ...Національний банк продовжить послідовне втілення тієї політики, яку ви бачили протягом мого головування", – заявила Гонтарева.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: