Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні скоротять кількість студентів, які отримуватимуть стипендії

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що розмір академічних стипендій для студентів ВНЗ збільшать, але кількість одержувачів буде зменшена.

В Україні скоротять кількість студентів, які отримуватимуть стипендії


"Далі будемо рухатися - подобається або не подобається, я свою позицію не зміню. Далі будемо рухатися по збільшенню суми академічних стипендій тим, хто вчиться добре - вони отримають більшу стипендію... А загальне число одержувачів стипендії буде зменшуватися, тому що це правильно і справедливо", - сказав Данилюк.

Міністр підкреслив, що ті, хто прагне вчитися і досягають високих результатів, повинні отримувати високу стипендію.

"Ми цього досягли, розділивши соціальну і академічну стипендії", - додав він.

Нагадаємо, від 1 січня 2017 року в Україні запровадили нові правила виплати академічних (за успішність у навчанні) та соціальних стипендій. Суттєво скоротилося число отримувачів стипендій, але при цьому розмір стипендії зріс. Так, якщо раніше студенти отримували мінімум 840 грн, то з Нового року – 1,1 тис. грн. А підвищена стипендія становить 1,6 тис. грн, тобто як прожитковий мінімум.

Але зате тепер допомогу від держави отримають максимум 40% студентів (за рейтинговою системою), а не дві третини, як раніше. Крім того, Мінфін наполягає, щоб до 2019 року поступово зменшити кількість стипендіатів до 15%.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: