Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нацбанк послабив два валютні обмеження: усі подробиці

Нацбанк послабив два валютні обмеження: усі подробиці


Відсьогодні, 5 квітня, Нацбанк послабив два валютні обмеження. Відповідне рішення НБУ прийняв учора після новини про те, що Міжнародний валютний фонд виділить Україні черговий транш кредиту в розмірі 1 млрд доларів США.

Перша лібералізація валютного регулювання стосується бізнесу. Відтепер експортери повинні продавати 50% своїх валютних надходжень з-за кордону. Раніше обов'язковими були 65%.

"Цей крок спрямований на подальше сприяння експортній діяльності українських підприємств, які мають потребу в імпорті для виробництва продукції, що згодом продається за кордон. Це дозволить зменшити для таких підприємств курсові ризики і прискорити проведення зовнішньоторговельних операцій. Водночас це послаблення не призведе до скорочення пропозиції валюти на міжбанківському ринку, адже сьогодні підприємства добровільно продають набагато більше валютної надходжень, ніж зобов'язані, - понад 90%", - пояснили в НБУ.

Регулятор також дозволив фізичних особам купувати більше готівкової валюти за одну добу - до 150 тис. грн в еквіваленті. Раніше обмеження було обмежене 12 тис. грн.

"Відтепер Національний банк підвищив цю максимальну суму до 150 тис. гривень, тобто до суми, понад яку фінансові операції з готівкою підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу. Такий крок допоможе збільшити глибину та ліквідність офіційного готівкового валютного ринку", - зазначили в НБУ.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: