Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що купують та як змінилися ціни на квартири в Ужгороді в квітні 2017 року

У квітні 2017 року ціни на квартири вторинного ринку нерухомості Ужгорода практично не змінилися, в порівнянні з попереднім місяцем.
Що купують та як змінилися ціни на квартири в Ужгороді в квітні 2017 року

Як повідомив порталу Domik.ua, агент з продажу нерухомості АН «Компроміс» Діана Кополовець, клієнти купують однокімнатне житло. Тенденція пояснюється більш доступною ціною на такі квартири, ніж на житло великої площі.

У процентному співвідношенні відзначимо, що в 70% випадків клієнти купують однокімнатні квартири, і в 30% - дво- і трикімнатні. Купівельний попит зафіксований на житло в новобудовах через більш комфортні і сучасні умови проживання.

Діана Кополовець розповідає, що 50% клієнтів купують житло для особистого користування, а решта 50% - для власних інвестицій і подальшої здачі його в оренду.

За даними агентств нерухомості Ужгорода, покупці купують квартири в середньому ціновому діапазоні від $ 20000 до $ 30000.

При продажу квартир в Ужгороді, власники готові до торгу і значних поступок. Найбільш часто власники житла поступаються в разі термінових продажів. «Середній розмір знижки становить 10% від загальної вартості квартири», - поділилася Діана Кополовець.

Період продажу житла, в основному, триває близько трьох місяців.

За словами ріелторів Ужгорода, вимоги клієнтів до житла в будинках старого житлового фонду і в новобудовах - однакові. Найбільш важливими факторами для покупців є зручна транспортна розв'язка і розвинена інфраструктура. 50% клієнтів вважають за краще купувати квартири з готовим якісним ремонтом, а 50% - об'єкти в стані «під ремонт».

У квітні 2017 року найбільш привабливими для покупців залишаються квартири в будинках, розташованих в центральних районах міста і наближених до них - вулиці Капушанська, Мукачівська та Собранецька. Житлом на околиці Ужгорода в більшості випадків цікавляться клієнти, які не мають великих коштів і прагнуть заощадити на покупці квартири.

Ціни на квартири в новобудовах

Покупці віддають перевагу квартирам у новобудовах через розвинену внутрішньою інфраструктуру житлових комплексів. Сучасні житлові комплекси оснащені всім необхідним - рекреаційними зонами, супермаркетами, об'єктами соціальної інфраструктури.

Клієнти також прагнуть купувати житло в нових будинках, які розташовані поблизу від зручної транспортної розв'язки.

За даними агентств нерухомості Ужгорода, покупці в 70% випадків цікавляться квартирами, розташованими на середніх поверхах будинків з видом на паркову зону. Так, клієнти не вважають за краще купувати житло з видом на автомагістраль.

Інтенсивність зведення новобудов в місті середня. За словами ріелторів, забудовники в Ужгороді зводять нові житлові комплекси в основному в районах, наближених до центру міста, тому на околиці варіантів таких житлових об'єктів небагато.

Покупці купують квартири в нових житлових комплексах Ужгорода як в період закладки фундаменту і проектування житлових об'єктів, так і на етапі здачі нових будинків в експлуатацію.

Проаналізувавши пропозиції продажу квартир в новобудовах Ужгорода від забудовників на Domik.ua, була складена наступна таблиця:

Що купують та як змінилися ціни на квартири в Ужгороді в квітні 2017 року


В Ужгороді пропозицій продажу квартир від забудовників небагато. У місті представлено 5 новобудов комфорт-класу, 2 - преміум-класу, і 1 житловий будинок - класу «економ».

Ціни на квартири старого житлового фонду

У квітні 2017 року, покупці купують «хрущовки» тільки в разі обмежених фінансових можливостей. Клієнти прагнуть купити житло в новобудовах.

«Квартири в будинках старого житлового фонду користуються стабільним попитом серед покупців, що бажають заощадити власні кошти», - пояснила Діана Кополовець.

За даними ріелторів Ужгорода, житлом в будинках старого житлового фонду також цікавляться переселенці.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в будинках старого житлового фонду в Ужгороді в квітні 2017 року:
Що купують та як змінилися ціни на квартири в Ужгороді в квітні 2017 року


Для порівняння, купити квартиру у Львові можна за $ 19000 на околиці міста. Така ціна актуальна для однокімнатних квартир в будинках старого житлового фонду.

Ціни на покупку квартир на вторинному ринку нерухомості

Середні ціни пропозицій продажу квартир в новобудовах на вторинному ринку Ужгорода в квітні 2017 року:
Що купують та як змінилися ціни на квартири в Ужгороді в квітні 2017 року

У таблицях вказані середні ціни на квартири. Вартість об'єктів може варіювати в залежності від площі квартири, наявності ремонту і якості виконаних ремонтних робіт. Також на ціну житла впливає загальний стан будинку і поверх розташування квартири.

гонорар ріелтора

Директор АН «Комфорт» Юрій Мордованець зазначає, що середній розмір гонорару ріелтору в Ужгороді становить 3% від загальної вартості квартири. І покупець, і продавець платять по 1,5% кожен.

Прогноз ринку

За словами фахівців, ціни і попит на квартири вторинного ринку нерухомості Ужгорода в короткостроковій перспективі, мінятися не будуть. Зростання попиту і, як наслідок, цін, очікується в період з жовтня 2017 року.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: