Вхiд на сайт
Авторизацiя

Неприпустимо високі: Москаль прокоментував нові тарифи на транспортування та розподіл газу для Закарпаття

Тарифи на транспортування та розподіл газу, які Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила для Закарпатської області, неприпустимо високі. Про це заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Неприпустимо високі: Москаль прокоментував нові тарифи на транспортування та розподіл газу для Закарпаття


– Якщо регулятор вирішив розділити вартість товарного газу та вартість послуг із його транспортування та розподілу, то це його справа, – наголошує Г.Москаль. – Однак у таблиці тарифів із транспортування газу, які для кожної області встановлені окремо, Закарпаття виявилося на першому місці. Для прикладу, в Тернополі щомісячна абонплата для споживачів із лічильниками G-4 (які обслуговують будинки та квартири з індивідуальним опаленням) становить 58 гривень, у Києві – 67 грн., у Дніпрі – 77 грн, а на Закарпатті – 204 грн.! Такої високої ціни немає в жодному іншому регіоні України.

Одне з головних обґрунтувань надвисокого тарифу – те, що в області постійно зменшується транспортування газу, у результаті чого «Закарпатгаз» недоотримує доходи. І дійсно, Закарпаття стабільно скорочує обсяги споживання газу. Якщо в 2009р. ми витратили 690,1 млн. кубометрів, то в 2016-му – 484,6 млн. кубометрів газу. Відбувається це за рахунок того, що Закарпаття перше в Україні відмовилося від громіздкого й неекономного централізованого опалення, за що нашу область завжди ставили в приклад. Приватний сектор, установи та організації за власні чи бюджетні кошти перейшли на індивідуальне опалення, яке споживає набагато менше газу порівняно з централізованим, а в результаті ми маємо платити найбільшу в Україні абонплату. Потім, у багатьох населених пунктах газопроводи прокладалися коштом самих місцевих мешканців, то чому вони мають платити таку виску плату за доставку газу? Нарешті, чому в тарифах не враховане географічне розташування області? Закарпаття – найзахідніший регіон України, і якщо ми отримуємо реверсний газ зі Словаччини та Угорщини, плата за його транспортування для нашої області має бути найменшою.
Надвисока абонплата для Закарпаття – це повний абсурд, із яким ми не збираємося миритися. Я направив звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та керівництва НКРЕКП із проханням переглянути тарифи і встановити нові, економічно обґрунтовані. Закарпатська область дотаційна на 76 відсотків, у людей не вистачає грошей на найнеобхідніше, тому теперішні тарифи нічого іншого, крім соціальних вибухів нам не дадуть.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: