Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Москві на акції затримано понад 500 осіб. Серед них і організатор - Олексій Навальний

У Москві на акції затримано понад 500 осіб. Серед них і організатор - Олексій Навальний


У Москві кількість затриманих учасників антикорупційного мітингу, ініційованого опозиціонером Олексієм Навальним, перевищила 500 осіб. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело у правоохоронних органах Москви.

"За даними на 17:00 мск, затримано понад 500 осіб", - повідомив співрозмовник.

Він припустив, що стосовно більшості з них буде складено адмінпротоколи за ст. 20.2 КоАП - "Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування", а декого відпустять після бесіди.
"Затриманих доставляють у різні столичні відділки поліції", - повідомили у правоохоронних органах.

Окрім того, на російського опозиціонера та ініціатора мітингів "Он вам не Димон" Олексія Навального склали адміністративний арешт до суду. А перше засідання суду відбудеться вже завтра, 27 березня.

Про це в Twitter повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш. Згідно з повідомленням, суд відбудеться вже завтра, 27 березня.

У Москві на акції затримано понад 500 осіб. Серед них і організатор - Олексій Навальний


У свою чергу "Дождь" з посиланням на "ОВД-Инфо" повідомляє, що затриманих - понад 600 осіб, з них понад 10 - неповнолітні віком до 18 років.

За даними Інтерфаксу, представник мерії Москви Володимир Черніков заявив, що "поліція проявила себе бездоганно".
"Співробітники діяли грамотно, професійно. Вони впоралися зі своїм завданням - забезпечили безпеку при такому скупченні людей на досить обмеженій ділянці", - заявив він.

У мережі тим часом з'явилися фото, як поліція затримує дівчину та підлітка на велосипеді. Також у відділок поліції за "участь у несанкціанованій акції" потрапив фотокор, журналіст видання The Guardian Алекс Лун.

Разом з тим Роскомнадзор відправив до низки ЗМІ, які надавали інформаційну підтримку акції Навального листа, у якому просить видання бути об'єктивними у висвітленні події.

Як заявив прес-секретар Роскомнадзора Вадим Ампелонський, проведення мітингу "є прямим порушенням закону і створює загрозу громадській безпеці".

"Вчора ми звернулися з адресним проханням до ряду ЗМІ, які надавали інформаційну підтримку організаторам заходу, попросили дотримуватися у своїх матеріалах принципу об'єктивності та проінформувати аудиторію про офіційну позицію, в тому числі про протизаконний статус даного масового заходу", - додав він.

Як пише "Новая Газета", у програмі "Воскресное время" на Першому каналі про мітинги у Москві не повідомили нічого.
Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що у Москві на антикорупційному мітингу "Он вам не Димон", ініційованому опозиціонером Олексієм Навальним, поліція затримала понад 200 осіб.

Мітинги 26 березня проходять у містах РФ, влада лише невеликої частини зі 100 заявлених організаторами міст дала дозвіл на їх проведення, також повідомляється про затримання учасників.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: