Вхiд на сайт
Авторизацiя

Міжнародний день ромів: в Ужгородській міськраді обговорили заходи

Міжнародний день ромів: в Ужгородській міськраді обговорили заходи
Подробиці обговорення відзначення ромського свята в обласному центрі Закарпаття повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, члени Координаційної ради з питань захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини: депутати міської Юрій Мандич та Мирослав Горват, Сергій Чічак, Віллі Папп, а також Аладар Папп, представники ромських громадських організацій, обговорили заходи, які пропонується провести у місті.

Як підкреслив Олександр Білак, потрібно організувати все так, щоб максимально врахувати побажання всіх ромських організацій та громад Ужгорода і нікого не обійти увагою.

Наголошувалося, що Закарпатська ОДА підтримує проведення заходу на обласному рівні, на це передбачено фінансування. Проводити святкування в Ужгороді відокремлено – недоцільно, на цьому зійшлися всі учасники зібрання. Краще доповнити план заходів і провести все на високому рівні. Ужгородська міська рада також долучиться до організації.

Міжнародний день ромів відзначається 8 квітня й приурочений, зокрема, проведенню у 1971 році у Лондоні I Всесвітнього конґресу ромів. Метою свята є самоідентифікація ромської етнічної групи як єдиного народу, привернення уваги до самобутньої культури та історії етносу ромá та 80 ромських субетносів, подолання дискримінації, утисків та відчуження ромів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: