Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатська співачка VERBA – про нову пісню і популяризацію української музики

Закарпатська співачка VERBA – про нову пісню і популяризацію української музики
Сьогодні закарпатські меломани ознайомилися з прем’єрою нової пісні талановитої землячки Мирослави Вербищук. Молода співачка з Мукачева презентує аудиторії свою творчість під псевдонімом VERBA.

Доробок уже становить близько десятка україномовних пісень – і на цьому дівчина зупинятися не збирається, адже переконана, що музика – це саме те, чим хоче займатися в майбутньому.

«Закарпатський кореспондент» поспілкувався зі співучою мукачівкою про творчість, хобі та плани на майбутнє. Пропонуємо читачам прослухати композицію під назвою «Бути сильною», після чого більше дізнатися про VERBA.



Мирославо, вітаємо з прем’єрою. На якій радіостанції можна почути твою нову пісню?

- Дякую! Сьогодні відбулася презентація на радіо «Закарпаття FM», проте я не хочу зупинятися лише на одній радіостанції. Маю на меті популяризувати сучасну українську пісню не тільки на місцевому радіо, але й за межами Закарпаття. Нещодавно друзі підказали, що час від часу чують мої пісні на всеукраїнському радіо «Країна FM».

Скільки років займаєшся музикою? Про що була твоя перша музична робота?

- У дитинстві я відвідувала танцювальний гурток, а потім музичну школу за спеціальністю «Фортепіано». В середній школі почала захоплюватися співом. Саме на шкільній сцені відбулися мої перші виступи. Вокалом я ніколи не займалася, тільки брала кілька уроків для базових знань. Професійно почала займатися музикою 2010 року, тоді ж і написала перші пісні "Колискова" і "Танцюй". Так приємно, коли різні за віком, за статтю, за місцем проживання люди знаходять мене у соціальних мережах і пишуть позитивні відгуки про мої старі пісні. Розпитують, чи ще займаюсь музикою, чи можна знайти в Інтернеті мої інші композиції, бажають успіху. Саме такі дрібнички мене надихають на продовження власної творчості, нагадують про те, що моя музика почута і, можливо, знайшла свого слухача.

За освітою ти журналіст. Чому не обрала якийсь музичний фах?

- Перед вступом до університету в мене було два варіанти: вступати до театрального вишу, чи здобути фах журналіста. Доля склалася так, що вибір припав саме на журналістику, і за час навчання в університеті я ніразу не пожалкувала, що прийняла саме таке рішення. Навчання в університеті і заняття музикою ніколи не було проблематичним. Навпаки, одна справа доповнює іншу.

Наприклад, ведеш радіоефір і заодно співаєш слухачам?:)

- Ні (усм. – авт.). Першою чергою, фах журналіста передбачає спілкування з людьми, уміння комунікувати із найрізноманітнішими особами. Це й виступи перед великою аудиторією, що також вимагає певної підготовки. Ці навики пригодилися мені під час різних виступів або участі у конкурсах. І навпаки.

Слова та музику ти пишеш сама. Всі пісні автобіографічні?

- На жаль чи на щастя, не всі пісні про моє життя, про власні переживання, страждання і т.д. Я люблю придумувати власні сюжетні лінії із вигаданими героями, просто у когось такі творчі пориви виливаються у вигляді прози чи поезії, а в мене – мелодії та не завжди влучної рими.

Закарпатська співачка VERBA – про нову пісню і популяризацію української музики


Кого зі співаків можеш назвати своїм кумиром? Яка музика надихає?


- Не люблю слово «кумир». Серед українських виконавців мені дуже подобається гурт «The HARDKISS» та співачка Гайтана. А щодо світових зірок, то цей перелік дуже довгий.

Як оцінюєш творчість вокалістів із Закарпаття? Хто найбільше імпонує?

- Оцінювати творчість закарпатських виконавців повинні саме слухачі. Наш край славиться крутими рок- та фольк-гуртами. На жаль, поп-виконавців у нас не так багато. Мені подобаються деякі місцеві гурти та виконавці, проте нехай це залишиться таємницею.

Користувачі Мережі знають тебе і як дизайнера прикрас ручної роботи. Виготовлення аксесуарів дозволяє розслабитись? Чи тебе мотивує щось інше?

- Окрім музичного проекту VERBA, є ще міні-бренд VERBA accessories. Я займаюся виготовленням прикрас та аксесуарів ручної роботи (обручі, віночки, сережки, чокери тощо). Це для мене більше, ніж хобі. У процесі роботи я і відпочиваю, і мотивують до нових звершень. Окрім цього, мене надихають гори, квіти і люди.

Поділися з читачами планами на майбутнє.

- У мене багато мрій та планів на найближче майбутнє. Не буду озвучувати свої задуми, а, може, не здійсниться (усм. – авт.)? Єдине додам, що це буде яскраво, емоційно і якісно! Бажаю всім закарпатцям, які займаються будь-яким видом творчості, експериментувати, кидати виклики і просто не боятися! Будьте сильними – і все у вас вдасться!

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: