Вхiд на сайт
Авторизацiя

Упродовж минулих вихідних на Закарпатті виникло 45 пожеж в екосистемах краю

Закарпаття продовжує потерпати від пожеж в екосистемах краю. Не стали винятком і минулі вихідні. Упродовж 11-12 березня підрозділи ДСНС області із 53 зафіксованих пожеж, 45 виїздів здійснили на гасіння сухої трави, чагарників та сміття. Сумарна площа загорань склала понад 30 гектар.

Упродовж минулих вихідних на Закарпатті виникло 45 пожеж в екосистемах краю


Найбільше сухостій горів на території Мукачівського району (7 випадків) та м. Мукачево (5). В екосистемах обласного центру було зафіксовано 7 пожеж, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

Статистика підтверджує, що майже всі такі пожежі виникають через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем — це може призвести до того, що через п’ять хвилин усе навколо палатиме. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій — рослини, дерева, стерню та смітники. Наприклад, щоб упорядкувати прилеглу територію, деякі безвідповідальні господарі та садоводи просто підпалюють нескошену пересохлу від сонця траву та сміття. Дуже часто такі безглузді дії призводять до великомасштабних пожеж.

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газо- та продуктопроводів. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Окрім того, коли горить суха трава у лісовій гірській зоні, то через відсутність під’їзних шляхів рятувальникам дуже нелегко своєчасно дістатися на місце загоряння. Ускладнює гасіння й відсутність поблизу пожежних вододжерел.

У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель та споруд житлового сектора. Погіршена видимість на автошляхах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Не кажемо вже про те, що несанкціоноване спалювання сухої рослинності та сміття загрожує здоров’ю людей. Адже під час горіння у повітря потрапляють небезпечні, а інколи й канцерогенні речовини (при спалюванні гуми, поліетилену, пластику), що викликають захворювання дихальних шляхів.

Шановні громадяни! Пам’ятайте! Дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути лиха вогняної стихії. В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: