Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді презентували видання робіт майже 80 образотворців і мистецтвознавців краю

В Ужгороді презентували видання робіт майже 80 образотворців і мистецтвознавців краю
Сьогодні в Ужгороді презентували унікальне видання – художній альбом "Магія відданості рідній землі і світу", що підсумовує 20-річчя існування найвищої обласної премії у галузі образотворчого й декоративно-прикладного мистецтва ім.Й.Бокшая та А.Ерделі.

Видання цієї ґрунтовної і представницької праці було б неможливим без багатьох сприятелів: починаючи з ідейних натхненників і засновників самої премії – тодішнього очільника галузі культури в області Василя Габорця та корифея закарпатського малярства Володимира Микити, ініціатора й упорядника альбому – голови обласного осередку НСХУ Бориса Кузьми, і закінчуючи колективом Всеукраїнського державного видавництва "Карпати" та управлінням культури облдержадміністрації, які подбали про якісне втілення цікавого й актуального проекту.

З 1995 по 2015 роки премією були відзначені майже 80 лауреатів. Їхні прізвища, назви робіт та репродукції (з яких значну частину за відсутності оригінальних творів було вкрай складно відшукати), подані хронологічно у розділах альбому, які, в свою чергу, відповідають номінаціям премії: "Живопис", "Графіка", "Декоративно-прикладне мистецтво", "Скульптура", "Монументальне мистецтво", "Мистецтвознавча праця".

Про передумови створення, еволюцію премії, її лауреатів і, загалом, розвиток образотворчості в краї за згаданий період на сторінках альбому розповіли заслужений працівник культури України Василь Габорець (вступна стаття "Творці художньої краси") та народний художник України Борис Кузьма (післяслово "Продовження традицій").

Художній альбом, накладом у 300 примірників, поширять творчими спілками, музейними установами, профільними навчальними закладами, книгозбірнями краю тощо. Видання розраховане на широке коло творців, дослідників і шанувальників мистецтва, інформує управління культури Закарпатської ОДА.

В Ужгороді презентували видання робіт майже 80 образотворців і мистецтвознавців краю



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: