Вхiд на сайт
Авторизацiя

В МЗС нагадали, що безвіз з ЄС дає українцям не лише права, але й обов'язки

В МЗС нагадали, що безвіз з ЄС дає українцям не лише права, але й обов'язки
Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця нагадав громадянам України, що безвізовий режим з ЄС – це не лише права, але й обовʼязки, які варто виконувати, аби не ставити під загрозу дію безвізу.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна". "…Отримання безвізового режиму з ЄС для поїздок у туристичних, приватних цілях – це не тільки право, а ще й певні обов'язки", – відзначив дипломат.

"Тому я хочу закликати всіх громадян України, які бажають скористатися правом безвізової поїздки до Європи: поважайте європейські закони і правила, насолоджуйтеся відвідуванням Європи і вчасно повертайтеся в Україну, не порушуючи законодавство країн ЄС", – додав Кислиця.

"Не ставтеся егоїстично до майбутнього безвізового режиму. Порушуючи умови перебування в ЄС без візи, ви потенційно відбираєте право у тих громадян України, які законослухняно відвідують ЄС", – наголосив заступник міністра.

Кислиця нагадав, що однією з причин зволікання із запровадженням безвізового режиму було вироблення механізму призупинення. Він також відзначив: попри те, що наразі немає "підстав вважати, що значна кількість громадян України порушуватимуть безвізовий режим", є прецеденти, наприклад, як у випадку з Ізраїлем, де "безвізовий режим з Ізраїлем, на жаль, експлуатується незаконослухняними громадянами України".

"Це призводить до того, що громадяни, які щиро відвідують Ізраїль як туристи, затримуються на кордоні і їх повертають в Україну. Тому я звертаюся до громадян України: не будьте егоїстичними, коли користуєтеся правами безвізового режиму з Ізраїлем, іншими країнами і, сподіваюся, який влітку надасть Європейський Союз", – резюмував Кислиця.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: