Вхiд на сайт
Авторизацiя

Перша сонячна електростанція на даху будинку приносить власнику кілька тисяч гривень на місяць (ВІДЕО)

Перша сонячна електростанція на даху будинку приносить власнику кілька тисяч гривень на місяць (ВІДЕО)


На даху звичайної житомирської 5-поверхівки з'явилася сонячна електростанція. Її встановив мешканець цього ж будинку за власні 15 тисяч доларів і час, витрачений на оформлення документації та дозволів.

"Цей проект – єдиний в Україні на даху. Не знаю, чому до мене ніхто не робив", - зізнається інженер-механік Сергій Кохан. Потужність його сонячної електростанції становить 13 кіловатів. Їх дають 52 панелі по 260 ват кожна, і цієї енергії вистачає для живлення його 3-кімнатної квартири та продажу надлишку державі за "зеленим тарифом" - по 4,20 грн за кіловат. За світло чоловік не платить узагалі, натомість заробляє на ньому. "У зимовий місяць у мене вийшло 1700 гривень. У літні місяці ця цифра може бути більшою", - прогнозує пан Кохан.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: